Jonas Vingegaard: Har glædet sig i næsten et år

Af: Kasper Rud

|

19/07/2024

Nyheder
Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard har set frem til det i næsten et år.

Lige nu læser andre også

Jonas Vingegaard står overfor en afgørende weekend i årets Tour de France, hvor to bjergetaper og en enkeltstart skal afgøre, om han kan indhente slovenske Tadej Pogacar og sikre sig den samlede sejr.

Pogacar har et forspring på tre minutter og elleve sekunder. Det er en stor udfordringen, men Vingegaard er klar til at kæmpe.

"Det er nogle etaper, jeg har set frem til, fra da ruten blev præsenteret sidste år. Så jeg har set frem til det, og gør det egentlig stadig," udtalte Jonas Vingegaard torsdag.

Fredagens etape er en af de få Vingegaard nåede at rekognoscere inden sit styrt i Baskerlandet Rundt i april. Det bliver en nøgleprøve.

Merijn Zeeman, danskernes sportsdirektør, er dog forsigtig med at love for meget.

Det skriver DR.

"Det afhænger af benene," siger Merijn Zeeman. "Onsdag havde han ikke sin bedste dag. I dag (torsdag d. 18/7, red.) havde han nærmest en 'fridag' i feltet og fik tanket kræfter."

Restitution har været et afgørende våben for Vingegaard i tidligere opgør med Pogacar, og det håber han på igen vil gøre forskellen.

"Jeg synes egentlig, at jeg har det godt. Jeg har fået en god nats søvn og er kommet mig godt," siger Vingegaard. "Jeg håber på, jeg har det samme (energiniveau, red.), som jeg plejer, og kan restituere på samme måde."

På onsdagens etape, hvor Pogacar viste sin styrke og satte Vingegaard til vægs, blev Vingegaard hjulpet af sine holdkammerater og undgik større tidstab.

Vingegaard erkender, at dårlige dage er en del af grand tours, men satser på at være i topform i de kommende dage.

Visma-holdet har benyttet forskellige taktikker for at besejre Pogacar, men de kommende dage afhænger af Vingegaards form.

Der er blevet prøvet mange forskellige ting, og de kommende to dage afhænger af Vingegaards ben. Afhængigt af Vingegaards ben vil Visma selvfølgelig prøve at angribe.

Med en all-or-nothing-mentalitet går Vingegaard og Visma-holdet ind til de sidste etaper med alt på spil. Vingegaard kører ikke for at forsvare en andenplads; han jagter sin tredje Tour-triumf i træk.

"Det er den tredje uge, det er de sidste dage, så vi må lægge alt ude på vejene," siger Zeeman. "Vi skal op i to kilometers højde. Det bliver meget hårdt og spændende, og vi kommer til at give alt, vi har."

Anbefalet til dig