Jonas Vingegaard har truffet stor beslutning: "Han sluttede tidligt"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Visma - Lease a Bikes sportsdirektør sender flotte ord i Vingegaards retning.

Lige nu læser andre også

Jonas Vingegaard er blandt de bedste cykelryttere i verden, men det betyder ikke, at han ikke har brug for en pause i ny og næ.

Efter en hård sæson, som bød på et voldsomt styrt, en andenplads i Tour de France og en sejr i Polen Rundt, har han besluttet sig for at trække sig fra professionel cykling for en stund.

Det var under Baskerlandet Rundt, at Vingegaard endte i asfalten og blev sendt på hospitalet i næsten to uger.

Der var store spekulationer omkring, hvorvidt han kunne blive klar til at køre Tour de France, men til alles overraskelse stillede han op og kæmpede med om sejren til det sidste.

Frans Maassen, der er sportsdirektør for Visma - Lease a Bike, som Vingegaard kører for, kan ikke skjule sin beundring for danskeren.

"Han var helt færdig efter Touren, og det var et virkelig svært løb. Alligevel vandt han Polen Rundt bagefter. Det var ikke let," siger Maassen til Ekstra Bladet.

Familietid

Efter de flotte resultater er der ikke noget at sige til, at en pause har været tiltrængt.

"Han sluttede tidligt, men det var måske også nødvendigt. Kroppen skal komme sig. Så det var ikke et problem at stoppe tidligt efter alt det, der skete," siger Maassen om den danske stjerne.

Familien Vingegaard blev tidligere på måneden forældre til en lille dreng, hvorfor cykelstjernen helt sikkert nyder at have lidt fri.

Hvornår vender han tilbage

Planen for Vingegaard er dog ikke at blive siddende derhjemme.

Om et par måneder vender han tilbage til holdet, men indtil da bliver der dog ikke kørt hardcore træning.

November byder på en festlig sæsonafslutning med resten af Visma-Lease a Bike-holdet, og så begynder den fysiske træning ellers igen i december.

Anbefalet til dig