Jonas Vingegaard reagerer efter Tadej Pogacars sygdomsafsløring

Af: Lucas Andreas

|

28/06/2024

Nyheder
Ipa Sport/Abaca/Ritzau Scanpix
Ipa Sport/Abaca/Ritzau Scanpix
Første etape af årets Tour de France køres på lørdag.

Lige nu læser andre også

Torsdag blev der lagt i kakkelovnen til et spændende Tour de France, da holdene til stor jubel fra de fremmødte fans blev præsenteret.

Starten til årets største cykelløb nærmer sig med hastige skridt, men selvom, at de første tråd i pedalen endnu ikke er trådt, har årets løb allerede budt på stor dramatik.

Der har nemlig været store spørgsmål omkring den dobbelte mester Jonas Vingegaards deltagelse i løbet, efter han i Baskerlandet rundt tilbage i april styrtede med en punkteret lunge og brækkede knogler til følge.

Det er dog ikke kunne Jonas Vingegaard, der har kæmpet med helbredet.

Tadej Pogacar kunne over for den fremmødte presse afsløre, at han for nylig er blevet ramt af covid-19.

Det skriver B.T.

Den slovenske cykelstjerne forsikrede dog, at sygdommen ikke havde haft en alvorlig indvirkning på ham.

"Covid-19 er ikke så alvorligt længere. Specielt ikke, hvis din krop allerede har haft virusset før, og det har jeg. Det gik meget hurtigt over," forklarede Pogacar, mens han stod foran pressen.

Vingegaards reaktion

Jonas Vingegaard blev spurgt, om Pogacars sygdom kunne være en fordel for ham og Visma – Lease a Bike-holdet, men danskeren ønskede ikke at spekulere i sin rivalens helbredstilstand.

"Det må du spørge Tadej om. For mig er det helt nyt, og jeg ved ikke, om han har været syg eller ej, så jeg synes, du skulle have spurgt ham om det, da han var her," svarede Vingegaard.

Vingegaards Egen Kamp

For Vingegaard har optakten til Tour de France heller ikke været uden udfordringer. Efter det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt tidligere på året har den danske stjerne arbejdet hårdt på at komme tilbage i topform.

Selvom han insisterer på, at han er klar til at konkurrere om den gule trøje, indrømmer han også, at han ikke er på sit højeste niveau.

Startskuddet til årets Tour de France lyder i Firenze den 29. juni.

Anbefalet til dig