Jonas Vingegaard straffet efter gårsdagens etape

16/07/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Jonas Vingegaard er blevet straffet efter gårsdagens etape.

Mest læste i dag

Det blev et drama uden lige, da rytterne kørte 14. etape af Tour de France. Den forsvarende Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, blev for en kort stund sat på plads af Tadej Pogacar, men Jonas Vingegaard kæmpede sig tilbage og endte med at tage et sekund på sloveneren til trods for, at han kom i mål som nummer tre.

Da Jonas Vingegaard kom i mål blev han dog mødt af en straf, og den fik han fordi han urinerede et sted, han ikke måtte.

Under den intense 14. etape, hvor Vingegaard og Tadej Pogacar kæmpede en episk duel på den brutale stigning Col de Joux Plane, var der ikke meget tid til pauser. Men Vingegaard blev fanget i en hurtig toilet-pause undervejs, hvilket resulterede i en bøde for offentlig urinering.

Det er uklart, hvor og hvordan hændelsen præcis fandt sted, da der ikke umiddelbart har været nogen tv-billeder af episoden. Men bøden på 200 schweizerfranc, svarende til omkring 1.500 danske kroner, er sandsynligvis en mindre bekymring for Vingegaard, der er den bedst betalte danske cykelrytter.

Efter hans sejr i sidste års Tour de France, tjener han ifølge Ekstra Bladet mellem 20 og 25 millioner kroner om året.

I dag er der endnu en omgang bjerg på menuen, da feltet skal over tre kategori 1-stigninger en kategori 2-stigning samt en kategori 3-stigning.

Jonas Vingegaard var involveret i et andet drama på 14. etape, der fik løbet neutraliseret. Heldigvis for danskeren kom han ikke selv til skade. Du kan læse mere om dette herunder:

Anbefalet til dig