Jonas Vingegaards træner kommer nu med den Tour-melding, alle har ventet på

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Inden længe kender vi svaret på, om Jonas Vingegaard kommer til at køre Tour de France eller ej.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard kom flyvende fra start i årets sæson.

Han vandt både O Gran Camiño og Tirreno-Adriatico, og han havde gode chancer for at gøre det samme under Baskerlandet Rundt, hvor han desværre var involveret i et voldsomt styrt på 4. etape.

Det betød ikke blot, at den danske stjerne var nødt til at udgå.

Efterfølgende tilbragte han også omtrent to uger på et spansk hospital, fordi han havde brækket sit kraveben, flere ribben samt punkteret en lunge.

Naturligvis har der været spekuleret i, hvorvidt han bliver klar til Tour de France. Hidtil har der ikke været mange meldinger om det, men nu har Team Visma-boss Richard Plugge åbnet op om det.

Det sker i et interview med mediet HLN.

Her fortæller han også, at det ikke har været sjovt for holdet at se både Vingegaard og Wout van Aert være udsat for voldsomme styrt. Det går selvfølgelig ud over det sportslige, men det er især på det personlige plan, at det har ramt holdet.

Fælles for dem begge er, at de er tilbage på cyklen og er i fuld gang med deres genoptræning. Derfor kan det ikke udelukkes, at Vingegaard når at blive klar til Tour de France.

"I første omgang var det vigtigt for dem at blive sunde mennesker igen. Nu er jeg glad for, at de kan gøre nogle ting fysisk. Bagefter kan de tænke på, hvornår de bliver atleter igen. Først bagefter kan vi tale om et skema," siger han til HLN.

Han siger også, at man kan 'tale om dem som atleter igen' om et par uger. I interviewet fortæller han også, at holdet inden længe vil vide mere om, hvorvidt Vingegaard blive klar til at stille til start ved Tour de France senere på sommeren.

"Han er en person, der lærer hurtigt, og han er utrolig talentfuld. Om højst to uger kender vi svaret på, om Touren kan lade sig gøre. Jeg har stadig store forhåbninger," siger Plugge.

Anbefalet til dig