Jonathan drak 10 liter vand om dagen: Årsagen får det til at løbe dig koldt ned ad ryggen

18/07/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Det anbefales, at man drikker mellem 2 til 4 liter vand om dagen, hvis man dyrker meget motion, som Jonathan altid har gjort.

Mest læste i dag

Da Jonathan først fortalte lægerne, at han drak 10 liter vand på daglig basis, troede de, at han havde diabetes.

Men det viste sig ikke at være sandt. Sådan skriver Daily Mail.

“Jeg mærkede en konstant tørst, som jeg ikke kunne slukke og nåede til det punkt, hvor jeg slap lige så meget vand ud, som jeg drak. Det var en frygtelig tid, der fik mig til at gå glip af flere dages arbejde ad gangen, og jeg oplevede ekstrem træthed”, fortæller han til mediet.

Efter en række tests stod det klart, at Jonathan ikke havde diabetes. Den chokerende melding fra lægerne lød på, at han havde en hjernesvulst.

Det var grundet svulsten, at han drak så meget vand, da den var placeret det sted i hjernen, der fortæller os, hvornår vi er ved at blive dehydreret.

Efter 30 runder med strålebehandling er Jonathan i dag fri for svulsten. Dog er der en mindre bivirkning, da han også fik steroidbehandling, som er noget, der fik ham til at tage på. Men i dag har han styr på det:

“Jeg har altid været meget aktiv og spillet både rugby og cricket ugentligt, men det har jeg aldrig kunne vende tilbage til. Jeg startede med at løbe og svømme som berøringsfri motion og har genvundet kontrollen over min vægt”, fortæller han. 

Nu forsøger Jonathan at sætte fokus på hjernekraft, og han bruger sin historie til at skabe opmærksomhed på området.

Blandt andet har han via et sponsoreret faldskærmsudspring samlet penge ind til velgørenhedsorganisationen Brain Tumor Research.

Anbefalet til dig