Jubler: Nu er det slut

19/1/21 12:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Mange muler smiler i dag.

Nu er det slut med ensomme heste. Heste nemlig er flokdyr og har brug at gå sammen med andre. Alligevel er det først nu at det er blevet vedtaget ved lov, at voksne heste ikke længere må alene på folden. Det samme gælder æsler og krydsninger. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Den nye dyrevelfærdslov er trådt i kraft i januar 2021, og det er heri at den nye paragraf om heste kan findes. Yvonne Johansen er Dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse og hun er rigtig glad for nyheden:

"Heste er flokdyr og har et adfærdsmæssigt behov for kontakt til andre heste. Derfor skal nyetablerede hestehold nu bestå af minimum to heste, og det skal være andre heste. Det tæller ikke hvis man f.eks. vil sætte sin hest sammen med en ko eller andet større dyr. Dyrene har simpelthen forskellige adfærdsmæssige sprog," forklarer Yvonne Johansen.

Kræver grundig overvejelse

Hvis man overvejer at anskaffe sig en hest, vil det derfor være smart at finde ud af om økonomien er til to heste, eller om hesten kan stå opstaldet et sted hvor der er andre heste. Det er nemlig ulovligt at holde en hest på sin ejendom, hvis den går alene.

"Har man en hest stående på en hestepension eller rideskole, så er der allerede andre heste og artsfællekontakt. Men vælger man at købe en hjem til sine børn, er det vigtigt at overveje, om det er en klog beslutning. Det er i hvert fald et krav at man skal have minimum to heste sammen," fortsætter hun.

"Den ene hest man anskaffer sig, behøver ikke være en ridehest. Det kan sagtens være en mindre selskabspony, som udelukkende fungerer som selskab for ridehesten. Det er dog ikke tilstrækkeligt hvis hesten kun får selskab af eksempelvis naboens hest et par gange om ugen. De skal gå sammen til hverdag," afslutter Yvonne Johansen.

Hvis ens hest har stået alene indtil januar 2021, så må den gerne fortsætte med det indtil den dør eller får et nyt hjem.