Jubler: Stor nyhed i Danmark

Foto: Knuthenborg Safaripark

Fremover får pensionerede cirkustigere og andre reddede dyr af arten et nyt sted at nyde deres otium.

Knuthenborg Safaripark har sammen med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra QATO Fonden designet et tigeranlæg, der skal huse pensionerede cirkustigere og på sigt andre såkaldte ’rescue-tigere’. Anlægget bliver det største af sin slags i Europa, hvor tigerne kan være ude hele året. 

Det oplyses tirsdag i en pressemeddelelse. 

Knuthenborg Safaripark har sammen med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra QATO Fonden designet et tigeranlæg, der skal huse pensionerede cirkustigere og på sigt andre såkaldte ’rescue-tigere’. Anlægget bliver det største af sin slags i Europa, hvor tigerne kan være ude hele året. Foto: Dyrenes Beskyttelse. Til fri afbenyttelse.

Sidste år byggede Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til fire pensionerede cirkuselefanter. I år gøres kunsten efter med et tilsvarende anlæg til tigere, hvor den første nye beboer bliver en pensioneret cirkustiger fra Spanien. Aftalen omkring denne er i sidste fase.

”Samarbejdet mellem Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark beror på vores fælles forståelse af god dyrevelfærd. Vi har nu arbejdet rigtig meget sammen omkring de pensionerede cirkuselefanter, og så er det naturligt at fortsætte det gode arbejde. Denne gang med fokus på tigere i endnu et internationalt forgangsanlæg,” fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Læs også

Nu sker det: Disse 6 restriktioner løftes

Sådan bliver det

Knuthenborg Safariparks eksisterende anlæg til tigere, ’Tigerskoven’, vil med de nye ambitioner ændre sig. Blandt andet bliver det nuværende gennemkørselsanlæg bygget om til et gennemgangsanlæg, der skal bestå af en 200 meter lang gangbro i knap 5 meters højde. Her kan man se ned og følge tigerenes liv på nærmeste hold. Det bliver en særlig natur- og dyreoplevelse, der giver gæsterne et sjældent indblik i verdens største kattedyrs formidable camouflageevne og lydløse gang.

”Den nye tigerskov bliver en pendant til elefantanlægget, idet vi nu forsøger at skabe fremtidens tigeranlæg. Et anlæg hvor velfærd og naturlige miljøer er i centrum samtidig med, at gæsterne får en fantastisk dyreoplevelse,” siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Tigere er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen, hvor de kun omgås andre tigere i begrænset omfang. Det nye anlæg vil i højere grad afspejle denne adfærd hos tigerne, og derfor skal Tigerskoven deles op i fire adskilte områder, så tigrene kan færdes naturligt hver for sig eller to og to. Alle tigerne vil fremover være udenfor i den store tigerskov hele året rundt.

Den nye tigerskov bygges i samme område som den nuværende tigerskov og forventes at åbne i anden halvdel af maj 2021. Byggeriet af det nye anlæg støttes af QATO Fonden, oplyses det. 

Grundet byggearbejdet vil gæster, der besøger safariparken, i perioden mellem åbningen til påske og frem til anlægget står færdigt, således ikke kunne besøge Tigerskoven.

Læs også

Hold øje med e-Boks: Nyt corona-brev på vej