Julefrokost fik store konsekvenser for DR-vært: Nu mangler han en finger

Foto: Shutterstock

I første omgang festede han bare videre.

I julen 2015 havde DR-vært Niels Christian Cederberg stadig alle 10 fingre. Men efter en julefrokost på DR, gik der ikke længe før han kun havde ni. 

Niels Christian Cederberg er radiovært på P8 Jazz, og da han var i gang med at gøre klar til årets julefrokost, fik han en rift i fingeren. 

Det var en lille metalsplint der forårsagede riften - som i øvrigt overhovedet ikke gjorde ondt. Derfor tænkte han slet ikke mere over den og festede i stedet videre. Under 24 timer senere lå han på operationsbordet.

Det skriver SE & HØR

Den dengang 34-årige vært blev nemlig ramt af en sjælden og ikke mindst alvorlig kødædende bakterie, der resulterede i, at fingeren måtte amputeres. 

Læs også

Giver cykeltyve deres livs overraskelse: "Må jeg låse min cykel op?"

Omkring 150 danskere rammes hvert år af de livstruende bakterier - det har der blandt andet netop været fokus på i DR-serien 'De kødædende bakterier'. 

Selv opdagede Niels Christian Cedergren at der var noget helt galt, da han vågnede dagen efter. Han vågnede tidligt og kunne ikke sove mere, på grund af de store smerter i fingeren. 

Smerterne tog til og op ad formiddagen blev han også dårlig. 

Besvimer i receptionen 

Han kontaktede derfor lægen og kort efter sad han på Amager Hospital. Selv tænkte han, at han måtte have slået fingeren under aftenense udskejelser - han skænkede det ikke en tanke, at smerterne kunne stamme fra riften.

Mens han venter på svar på blandt andet røgtenbilleder og blodprøver, bliver han meget dårlig og får høj feber. I hospitalets reception besvimer han. 

Herfra går det stærkt og da han vågner igen, ligger han på en briks med drop i begge arme og fødder. 

"Der kommer en læge og siger ”Du har en meget alvorlig infektion i din finger, og du skal på Rigshospitalet nu og opereres”. Der var vildt meget postyr. Det var om at være med i en film. Jeg har både lidt tømmermænd, og så har jeg vanvittig ondt i min finger. Jeg tænker bare, hvad sker der?," fortæller han om den voldsomme oplevelse. 

Læs også

Danskerne har talt: Aldersgrænsen skal være 18 år

Straks blev han hastet til riget med fuld udrykning, hvor han med det samme bliver undersøgt. Kort tid efter befinder han sig på operationsbordet.

I første omgang lykkedes det at redde fingeren, der dog er helt fyldt med betændelse. 

Billigt sluppet 

Dagen efter er der dog kommet sorte streger op ad hans arm - og herefter blev Niels Christian Cederberg opereret igen.

Først her går det op for ham, at han rent faktisk kan miste livet, hvis ikke lægerne får bakterien under kontrol. 

Heldigvis lykkedes det - men det kostede DR-værten en finger. Det betegner han dog selv som billigt sluppet, når han ved hvor galt det kunne være gået. 

Han ved nemlig, hvor galt det er gået for andre, der har været ramt af den kødædende bakterie. 

Du kan se billederne af Niels Christian Cederbergs finger her

KLIK HER FOR AT LÆSE FLERE NYHEDER