Julefrokost tog ulækker drejning: Mere end 700 er blevet syge

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En julefrokost består som regel af masser af mad og drikke. Desværre er det ikke altid en god idé at indtage maden.

Lige nu læser andre også

Mange har prøvet at deltage i en festlig begivenhed eller spise på en restaurant, hvorefter de er blevet syge. Alligevel er det dog sjældent, at man hører om, at det sker i stort omfang.

Netop dette skete for en stor mængde ansatte hos Airbus Atlantic, der i sidste uge holdt, hvad der skulle have været en sjov og hyggelig julefrokost. Det hele endte dog med at tage en rigtig ulækker drejning.

Julefrokosten blev afholdt af selskabets afdeling i den vestlige del af Frankrig. Der var tale om en større fest, hvor rigtig mange var dukket op for at more sig med kollegerne. Hvad de næppe havde regnet med var, at de ville blive syge.

Ifølge BBC gik julefrokosten hos Airbus Atlantic nemlig helt galt. Det har vist sig, at intet mindre end 700 ansatte er blevet syge efter deres julefrokost.

Og der er ikke blot tale om omgangssyge, der har fået næsen til at løbe hos de 700 ansatte. Derimod er det markant værre end dette. Efter deres julefrokost blev de mange hundrede ansatte nemlig ramt af både opkast og diarré.

Det har fået de franske sundhedsmyndigheder, Agence Régionale de Santé (ARS), til at se nærmere på festen. Det står dog endnu ikke klart, hvad der har været årsag til, at den store mængde ansatte er blevet ramt af madforgiftning.

Det lyder dog, at Airbus Atlantic og ARS sammen har sat sig for at undersøge og finde frem til kilden til udbruddet. Ifølge nyhedsbureauet AFP har de to parter meldt ud, at de har iværksat en nærmere undersøgelse, der skal finde årsagen.

Airbus Atlantic er et datterselskab, der hører under Airbus, som er den største flyproducent i verden. I alt har de 15.000 ansatte fordelt over fem lande i deres datterselskab, men det var kun omtrent 700, der var samlet til deres julefrokost.

Hele Airbus-koncernen beskæftiger dog langt mere end 15.000 ansatte. I alt beskæftiger de på den anden side af 134.000 mennesker verden over.

Anbefalet til dig