Julehjælp er desværre populær som aldrig før: Redkordmange familier søger om hjælp til mad og gaver

10/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

900 flere familier har søgt julehjælp end i 2018. Foto: Blå Kors
Behovet for en økonomisk håndsrækning til gaver og mad i juletiden er større end nogensinde før. Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har 7.173 familier søgt om julehjælp. Det er 900 flere end sidste år.

Mest læste i dag

For nogle familier er julen en ekstra svær tid, når pengene i forvejen er små. 

Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark har man i år modtaget rekordmange ansøgninger om julehjælp. Siden det blev muligt at ansøge om julehjælp 1. november, er der kommet 7.173 ansøgninger fra familier i hele landet.Det er det største antal ansøgere hidtil. Sidste år modtog Blå Kors 6.268 ansøgninger mod 6.277 i 2017, som dengang slog alle rekorder. Det fortæller Blå Kors i en pressemeddelelse. 

"Det er overvældende, at der er så mange familier, som søger om julehjælp. Vi havde på fornemmelsen, at vi i år ville slå rekord med den fart, som ansøgningerne er væltet ind. Det vidner om, at der er mange familier, som oplever at have det rigtig svært, og at det virkelig kommer til udtryk i julen, hvor de, ligesom alle andre familier, gerne vil give deres børn en god juleaften med mad og gaver," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre. 

Langt fra julehjælp til alle

Blå Kors' julehjælp består af et gavekort på 400 kr. til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner, som kan bruges i en af Blå Kors' 53 genbrugsbutikker. Pengene til julehjælpen kommer fra Blå Kors' egne midler, fonde, gaver fra privatpersoner og samarbejdspartnere som Lidl Danmark.

"Vi er rigtig glade for de mange bidrag, som gør det muligt at give en masse familier en hjælpende hånd i juletiden. Vi er taknemmelige for hver en krone, og vi ved, at julehjælpen gør en stor forskel for de familier, som får den. Der skal lyde et stort tak til alle, som har støttet vores julehjælp," siger generalsekretær Christian Bjerre i en pressemeddelese. 

Blå Kors forventer, at kunne uddele julehjælp til knap 1.400 familier. 

 

    

Anbefalet til dig