Julekalender-skandale om børneskuespillere tager fart: Nu ændrer DR oplysninger

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En medieskandale om børneskuespilleres arbejdstider får nu nål benzin på bålet fra DR.

Mest læste i dag

Dramaet bag skærmen udfolder sig, når forældreparret til en tiårig børneskuespiller, kendt for sin rolle som Rita i TV 2-julekalenderen 'Valdes Jul', politianmelder Cosmo Film.

Anklagen? Deres datter arbejdede længere end det juridisk tilladte, hvilket har udløst en bølge af debat om arbejdsvilkår i tv-branchen.

Louise Kjær Kuscu, moderen til det unge talent og selv en veteran i branchen, står nu i mediernes søgelys, både som bekymret forælder og som fagperson med insider viden.

Hun har tidligere navigeret i de produktionsmæssige farvande som Pre Production Manager på DR-julekalenderen 'Theo og den magiske talisman' - en erfaring, der nu kaster en skygge af tvivl om hendes intentioner.

"I denne her dækning deltager hun jo i sin egenskab af mor, og vi forholder os kritisk til, om hun har hævnmotiver, og hvilke bevæggrunde hun egentlig har. De forhold, hun problematiserer, er faktuelt underbyggede. Burde vi have deklareret tydeligere, at hun er i branchen og har haft freelancearbejde? Det kan man godt diskutere, om vi skulle have gjort. Det kunne vi måske godt. Jeg synes, at hvis vi ikke var gået kritisk til hende, så havde vi et problem," forklarer Mikkel Worsøe Andersen, redaktionschef for Samfund i DR Nyheder, til Ekstra Bladet.

Indsigten har udløst en revision af DR's artikler, hvor Kuscu figurerer, for at inkorporere hendes professionelle baggrund.

13-årig fyret fra produktion

Samtidig står en anden familie, Rebecca Runge Erichsens, med en hjerteskærende oplevelse.

Efter blot tre dages optagelser på 'Theo og den magiske talisman' blev Rebecca, da kun 13 år gammel, fyret uden forudgående advarsel for at glemme sine replikker - en handling, der har rejst spørgsmål om kontraktens og arbejdsvilkårenes rimelighed, især over for børneskuespillere.

"Jeg havde intet at skulle have sagt. Jeg stod for planlægning af møder, rejser og dagsprogrammer. Jeg har tænkt meget på Rebecca siden dengang," forklarer Kuscu.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig