Julekalender tilbagekaldes øjeblikkeligt: Bismag fik kunder til at slå alarm

Nyheder
Kalenderen trækkes tilbage øjeblikkeligt. Foto: Frellsen Chokolade
Stor dansk julekalender tilbagekaldes, da den indeholder en bismag, der ikke burde være der.

Mest læste i dag

Julen er traditioneres tid. En af de traditioner - som de fleste danskere holder ved lige - er den årlige julekalender, hvor man enten får et stykke chokolade, et lille billede eller noget helt tredje. Hylderne bugner af julekalendere af forskellig slags, men fredag kan Frellsen fortælle, at der bliver en mindre på hylden i år. 

En uventet bismag får nemlig chokoladefabrikanten til at trække årets julekalender tilbage. Det bekræfter Frellsen i en pressemeddelelse. 

Chokoladen smager nemlig af pap, derfor trækkes 10.000 julekalendere tilbage. Frellsen understreger i pressemeddelelsen, at alle emballagerne er egnet til kontakt med fødevarer. Det har de dokumentation på. Derfor vurderer man ikke, at der er tale om en sundhedsrisiko. 

Alligevel vælger man altså nu at trække de mange julekalendere tilbage.

Det var i første omgang flere kundehenvendelser, som fik Frellsen til at undersøge sagen nærmere.

Kalenderen var lavet i samarbejde med hjælpeorganisationen Red Barnet, der går glip af 80.000 kroner som følge af tilbagekaldelsen. Frellsens bekræfter ligeledes, at de har orienteret Fødevarestyrelsen i sagen. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig