Julen står for døren: Nu melder Storebæltsbroen ud

18/12/20 11:04

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu sætter selskabet bag Storebæltsbroen ord på, hvordan årets juletrafik bliver afviklet.

De seneste dage har der været meget diskussion om, hvorvidt Storebæltsbroen skulle lukkes i julen for at hindre yderligere spredning af coronavirus. Fredag fortæller broen selv, hvordan man - indtil videre - forventer af afvikle trafikken i løbet af julen. 

Storebæltsbroen fortæller, at trafikken i dagene omkring juleaften ventes at afspejle den lavere trafik, der hele efteråret har præget rejsebilledet i Danmark. Men kører danskerne over broen i julen, forventer Sund & Bælt, at trafikken vil følge samme rejsemønster som øvrige år.

Det betyder, at de fleste biler ventes at køre over Storebælt på vej til juleferie den 22. og 23. december, mens den 26. december vil være dagen, hvor flest danskere kører hjem efter julen. I disse dage vil der være mest trafik på de danske veje mellem kl. 10 og 14 og derfor også i Storebælts betalingsanlæg.

Undgå ekstra ventetid

Det tilføjes desuden, at - for at undgå ekstra ventetid på turen - kan det være en god ide at betale med bizz eller nummerplade i de nye grønne Ekspresbaner, hvor hastigheden er sat op til 50 km/t.

" Ud over at undgå trængsel, sparer man over 50 kr. pr. tur. Så er der til en ekstra mandelgave," siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter:

"Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget."

Det er stadig muligt at få en nummerpladeaftale inden juleferien. Den kan benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi i starten af 2020, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der kan opstå ekstra ventetid i særligt kontantbanerne i timerne med mest trafik, oplyses det.