Julesange droppes på skole efter klager fra muslimske familier

Foto: Shutterstock.com
I år vil der ikke blive sunget julesange til den årlige adventsfest, eftersom flere muslimske familier har klaget over, at sangene ikke taler til de muslimske elever.

Mest læste i dag

Det er tradition i de fleste kristne lande, at man synger julesange når julen nærmer sig. Sådan er det også på mange skoler, hvor der enten til morgensamlinger, teaterstykker eller noget helt tredje bliver sunget sange, der har med julen at gøre.

I Schweiz har traditionen også været sådan, og på en skole i byen Wil, har man hvert år sunget tre sange i forbindelse med adventsfesten, hvor eleverne skal synge for familie og venner.

I år bliver det dog noget anderledes, for skolen har valgt at fjerne julesangene til adventsfesten, efter at de har fået klager fra flere muslimske familier.

De muslimske familier mente ikke, at det var passende at synge kristne julesange, da sangene ikke talte til de muslimske elever, der også går på skolen.

På skolen plejer eleverne at synge tre sange. Der er tale om den amerikanske sang ‘Go Tell it on the Mountains’ samt julesangene ‘Fröhliche Weihnacht Überall’ og ‘S’gröschte Gshänk’

Hvis man direkte skal oversætte de to julesange, vil de på dansk hedde ‘Glædelig Jul overalt’ og ‘Den største gave’

De sidste to sange bliver dog skrottet, og dermed var år 2018 det sidste år, hvor eleverne på skolen i det ellers kristne land, fik lov til at synge julesange. Det skriver det schweiziske medie 20 minuten.

‘Det er beklageligt’

Selvom der har været klager fra flere muslimske familier, så er det ikke alle muslimer, der mener, at det er forkert at synge julesange. Farhad Afshar der er formand for Koordinationsrådet for de muslimske organisationer i Schweiz fortæller nemlig, at det er beklageligt, at skolen har valgt at sløjfe sangene.

Ifølge ham bør der nemlig være plads til, at der skal synges kristne sange i et kristent land.

“Fra vores synspunkt er det beklageligt, hvis der ikke synges kristne sange i et kristent land,” fortæller han til mediet ifølge 20 Minutes.

Hvad mener du om, at skolen har valgt at fjerne julesangene, fordi de ikke talte til de muslimske elever? Og tror du, at det kan ske i Danmark?

 

Anbefalet til dig