Juletraditionen tro: Rema 1000, Netto m.fl. sikrer julestemningen

Af: Mie M.B

|

19/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kæderne bag de mange butikker støtter op om det gode initiativ

Mest læste i dag

Organisationen Stop Spild Lokalt, der bekæmper madspild og hjælper økonomisk trængte, oplever en stigning i antallet af ansøgninger om hjælp til gaver og mad i julen. Stifter og direktør Rasmus Erichsen forventer, at behovet vil være endnu større end sidste år, hvor 60.000 mennesker modtog gratis overskudsmad i juledagene. Samarbejdet med supermarkeder som Coop, Salling Group og Rema 1000 sikrer donationer af overskudsmad. Det skriver Se og Hør.

Coop har i år oplevet en rekordstor tilmelding af butikker, der donerer mad til økonomisk trængte. Dagrofa Foodservice har som den første fødevaregrossist indgået en aftale med Stop Spild Lokalt. Organisationen anslår, at 10% af årets samlede madspild i Danmark sker i juledagene, og den arrangerer derfor for syvende år i træk uddelingen af overskudsmad op til jul.

Stigningen i efterspørgslen er tydelig i organisationens udvikling fra 260 ton mad delt ud til 30.000 danskere i 2018 til 790 ton til 60.000 mennesker sidste år. Rasmus Erichsen understreger, at alle fortjener en god jul og retten til mad på bordet uden bekymringer. Han påpeger også, at supermarkederne i stigende grad gør donationen af overskudsmad til en juletradition.

Derudover har Mødrehjælpen også oplevet en stigning på 12% i ansøgninger om julehjælp sammenlignet med sidste år. I alt er mindst 100.000 ansøgninger om julehjælp blevet registreret hos landets største juleorganisationer i år, hvilket indikerer et stigende behov for støtte i juletiden.

Anbefalet til dig