Justin Bieber har solgt rettighederne til sin musik: Så meget fik han for det

25/1/23 06:33

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den verdenskendte stjerne har solgt sine rettigheder, og får dermed et svimlende beløb ind på sin konto.

Den canadiske popstjerne Justin Bieber kan se frem til, at han inden længe får et enormt beløb ind på sin bankkonto. Han har nemlig solgt sine musikrettigheder.

Ifølge B.T. er der tale om en handel, der har en værdi på ca. 1,5 milliarder kr.

Desuden skriver mediet Variety, at det er en handel, der har været på trapperne i de seneste uger. De første rygter om, at en sådan handel kunne være på vej, opstod allerede i starten af denne måned.

Køberen af Justin Biebers musikkatalog er Hipgnosis, der også ejer en række andre kataloger, de har opkøbt. Blandt andet ejer de rettighederne til musik fra Shakira, Skrillex, Justin Timberlake, Red Hot Chili Peppers, Leonard Chohen og flere andre.

"Effekten af ​​Justin Bieber på den globale kultur gennem de seneste 14 år har virkelig været bemærkelsesværdig," lyder det i en pressemeddelelse fra Merck Mercuriadis, der er grundlægger og adm. direktør af Hipgnosis.

"Dette opkøb er blandt de største aftaler, der nogensinde er lavet, for en kunstner under 70 år, sådan er styrken i dette utrolige katalog, der har næsten 82 millioner månedlige lyttere og over 30 milliarder streams alene på Spotify."

Konkret er der tale om en handel, der dækker over Justin Biebers sangskrivningsrettigheder samt en andel af hans master-rettigheder til den musik i hans katalog, der er blevet indspillet og udgivet frem til og med den 31. december 2021.

Scooter Braun, der både er administrerende direktør for Hybe America og har været manager for Justin Bieber gennem 15 år, har været involveret i handlen med Hipgnosis.

"Jeg vil gerne takke Merck og hele hans Hipgnosis-team og alle vores involverede partnere for at arbejde så hårdt for at få denne historiske aftale til at ske," siger han i forbindelse med handlen ifølge B.T.

"Da Justin tog beslutningen om at lave en katalogaftale, fandt vi hurtigt den bedste partner til at bevare og dyrke denne fantastiske arv, Merck og Hipgnosis."

"I 15 år har jeg været taknemmelig for at være vidne til denne rejse, og i dag er jeg glad på alle involveredes vegne. Justins storhed er lige begyndt."