Jysk har gjort det igen: "Det er fantastisk at se"

Nyheder
Foto: ArDanMe / Shutterstock.com
Den evigt populære kæde har nu delt en stor nyhed.

Lige nu læser andre også

Da Jysk og Parasport Danmark efter de Paralympiske Lege i Tokyo 2021 skulle genforhandle hovedsponsoratet, blev parterne, udover en forlængelse og et økonomisk løft, enige om at indføre ”Bring Dedication”-legatet.

Det er et legat for atleter, der udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål.

Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, som uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten.

To dage før starten på de Paralympiske Lege 2024 i Paris, er legatet kommet til glæde for ni forskellige atleter, der samlet har modtaget 600.000 kroner i ekstra støtte.

Otte af de ni atleter skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Paris.

Sådan skriver Jysk selv i en pressemeddelelse.

”Det er fantastisk at se, hvordan de alle ni gennem benhårdt arbejde har opnået deres mål om at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Paris, og vi er stolte over, hvis vores støtte har gjort en forskel på vejen. Nu glæder vi os til at heppe på dem og resten af det danske hold i Paris,” siger Åse Andersson, der er Communications Director hos Jysk.

Dansk fanebærer blandt legatmodtagere

Det største beløb har den danske fanebærer og dressurrytter Katrine Kristensen modtaget, da hun først i 2023 fik et legat på 100.000 kroner, og igen i 2024 blev støttet med ekstra 50.000 kroner.

”Det betyder helt vildt meget. Det er en stor ære at modtage sådan et legat. De falder på et godt sted, og jeg vil bruge dem meget fornuftigt frem mod EM og PL i Paris. Det er ikke en hemmelighed, at ridning er en meget dyr sport. Både træning og pasning af hesten koster rigtig mange penge. Det her legat gør mulighederne for at nå PL i Paris markant større," sagde Katrine Kristensen, da hun modtog det første legat i 2023.

Derudover er legatet blandt andet gået til to af de danske landsholdsspillere i kørestolsrugby, der til de Paralympiske Lege tørner sammen med Frankrig, Storbritannien og Australien. Kaare Momme Nielsen og Leon Jørgensen har begge modtaget 50.000 kroner.

”Jeg har spillet for landsholdet uden pauser siden 2009, så det betyder meget for mig at få det her skulderklap fra Jysk. Det er klart, at det kun gør mig ekstra motiveret for virkelig at skubbe på frem mod Paralympiske Lege,“ sagde Leon Jørgensen, da han modtog legatet i januar 2024.

Jysk har været hovedsponsor for Parasport Danmark siden 1989 og sponsorerer i dag også parasporten i Sverige, Norge, Finland, Rumænien, Tjekkiet og Slovakiet. I Canada, Estland, Færøerne, Island, Letland og Litauen sponsorerer Jysks franchisepartnere ligeledes parasporten.

Bring Dedication-legatmodtagere

2024

Leon Jørgensen, kørestolsrugby (kvalificeret)

Daniel Wagner, atletik (kvalificeret)

Katrine Kristensen, dressur (kvalificeret)

Karina Lauridsen, roning (ikke kvalificeret)

2023

Christian Lykkeby Olsen, atletik (kvalificeret)

Katrine Kristensen, dressur (kvalificeret)

Kasper Lousdal, skydning (kvalificeret)

2022

Kaare Momme Nielsen, kørestolsrygby (kvalificeret)

Alexander Hillhouse, svømning (kvalificeret)

Bjørk Nørremark, atletik (kvalificeret)

Anbefalet til dig