Kåre Mølbak går på pension til januar

12/11/2020

Mathias Busekist

Den faglige direktør i Statens Serum Institut går på pension.

Mest læste i dag

65-årige Kåre Mølbak vil gå på pension, når vi er kommet et lille stykke ind i det nye år.

Han går på pension 31. januar, hvor hans opgaver vil blive overtaget af den nye SSI-direktør, Henrik Ullum. 

Det skriver B.T. 

Kåre Mølbak træder tilbage, og Henrik Ullum vil derfor tiltræde som direktør for Statens Serum Institut til december, hvor han dermed vil overtage Mølbaks opgaver.

Det gør ham i samarbejde med Tyra Grove Krause, som til daglig er afdelingschef for Statens Serum Instituts afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse. 

"Det er ikke nogen ny beslutning. Det har altid været min plan at gå fra på et tidspunkt, hvor jeg stadig har mange gode år foran mig," fremgår det af pressemeddelelsen.  

Blev landskendt på grund af coronavirus

I takt med, at coronavirus tog til i Danmark, blev Kåre Mølbak landskendt. 

Han er blandt de toprådgivere, der er til stede under regeringens pressemøder, når restriktioner og andet bliver meldt ud. Han anses som den øverste epidemirådgiver for Mette Frederiksen (S). 

Han er dog ikke helt færdig med at arbejde, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Ikke helt færdig endnu

Mølbak fortsætter således på Københavns Universitet i et deltidsprofessorat. Han vil også fortsat være tilknyttet Statens Serum Institut i et mindre antal timer om ugen som konsulent. 

Kåre Mølbak får også en kommentar med på vejen af Magnus Heunicke (S), der kalder ham "en internationalt anerkendt kapacitet" i et opslag på Twitter.

"Tak for imponerende faglighed, stærk nysgerrighed og en aldrig svigtende lyst til at udbrede viden om epidemiologi," skriver Heunicke 

Videdirektøren i Statens Serum Institut, Ole Jensen, siger i en pressemeddelelse, at man fortsat er i trygge hænder ved fremtiden.

"Kåre har gennem hele sit virke og den igangværende epidemi gjort en kæmpe indsats for SSI og Danmark. Samtidig har jeg stor respekt for, at Kåre holder fast i en beslutning, som er truffet længe før, epidemien startede," siger Ole Jensen. 

Anbefalet til dig