Kæledyr bringer familierne tættere sammen: Særligt et styrker sammenholdet

16/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Mange danskere fortæller i undersøgelsen, at de mener, at kæledyret er med til forene familiens medlemmer. Foto: Shutterstock
Hvis der er en ting, som forener de danske familier, så er det deres kæledyr. Det peger ny undersøgelse på.

Mest læste i dag

Mange danske kæledyrsejere oplever, at deres hunde, katte eller heste er med til at styrke fællesskabet i hjemmet, og at de firbenede familiemedlemmer er med til at skabe en følelse af samhørighed i familien. En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring peger i samme retning.

Behovet for at se de logrende haler bevæge sig frem og tilbage i stuerne er så udbredt, at man kan fristes til at sige, at vores firbenede venner er blevet en obligatorisk del af mange danskeres hjem. Tal fra en ny undersøgelse, foretaget af Agria Dyreforsikring, tyder på, at husdyrs selskab er så vigtigt for mennesker, at de kan være med til at styrke sammenholdet i familien. 

Hele 86 procent af de adspurgte danskere angiver i undersøgelsen, at deres kæledyr på den ene eller den anden måde forener familiens medlemmer. Hundeejere scorer højest med 90 procent, dernæst hesteejere med 84 procent og til sidst katteejere med 82 procent. 

Det handler om tillid

“Tillid er nøgleordet,” siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring, som forklaring på resultatet i undersøgelsen. 

“Forskning på området viser, at kæledyrsejere besidder bedre sociale evner sammenlignet med andre mennesker. Det er en kvalitet, der skaber tillid mellem mennesker, og som kan komme til udtryk i nærmiljøet, når vi går tur med hunden og hilser på naboer. Men tilliden kan også vise sig i de helt små fællesskaber, nemlig i familierne,” forklarer Tine Antvorskov i en pressemeddelelse, som Agria Dyreforsikring har offentliggjort. 

Kæledyr er blevet noget, vi ikke kan undvære. De er en integreret del af vores familie, og de skaber en tryghedsfølelse, en gensidig glæde og et fast holdepunkt for både børn og voksne. 

 

Anbefalet til dig