Kæmpe ændringer i X Factor: Nyt tiltag vender op og ned på det hele

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Dommerne får nu en unik mulighed.

Mest læste i dag

Den kommende lørdags 'X Factor'-udsendelse på TV 2 byder på både velkendte og nye elementer, da showets format har gennemgået betydelige ændringer.

Ifølge produktionsselskabet BLU og TV 2, bliver denne omgang af showet ekstra spændende med introduktionen af to innovative tiltag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det første tiltag, der hedder 'call back', giver hjemsendte deltagere en uventet mulighed.

Efter at have deltaget i 6 Chair Challenge, og oprindeligt ikke kvalificeret sig, får disse deltagere en sidste chance for at sikre sig en plads i bootcamp i programmets afslutning.

Den anden ændring omstrukturerer optrædeners rækkefølge for de tre kategorier af deltagere. Tidligere havde hver dommer sit eget 6 Chair Challenge-program, hvor de udvalgte seks deltagere fra alle kategorier. Den nye struktur indebærer, at alle tre dommere er involveret i hvert program, hvilket skaber en dynamisk og spændende atmosfære.

I det første 6 Chair Challenge-program denne lørdag vil den unge kategori af sangere blive udvalgt. Dorte Borregaard, der er redaktør hos TV 2, forklarer, at ændringerne er en del af en løbende udviklingsproces for at holde showet friskt og nytænkende.

'Call back'-tiltaget er indført som en løsning på det problem, at dommerne ofte står over for svære valg, når gode deltagere skal fordeles. Med denne nye regel kan dommerne udskifte en deltager, som de tidligere har sendt videre, med en anden deltager fra en konkurrents fravalg, hvorfor der vendes op og ned på det hele. Denne chance kan dog kun benyttes én gang af hver dommer gennem hele 6 Chair Challenge.

Det er endnu uvist, om reglen anvendes i lørdagens udsendelse. 'X Factor' er denne uge flyttet til lørdag på grund af håndbold, men kan streames fra fredag morgen på TV 2 Play.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig