Kæmpe brøler: Putins soldater skyder sin egen helikopter ned

28/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den russiske hær er gået fra svaghed til svaghed i de seneste uger, da de i den seneste i en lang række af bommerter skød en af ​​deres egne helikoptere ned, efter at den åbnede ild mod dem.

Mest læste i dag

Vladimir Putins hær har ødelagt en af ​​sine egne helikoptere, efter at den åbnede ild.

Ka-52 'Alligator'-helikopteren blev bragt ned i Kherson-regionen i det krigshærgede Ukraine, mens den humoristiske ukrainske messing takkede Rusland for "goodwill gestus".

Russiske tropper i den besatte region menes at være kommet under beskydning fra tre forbipasserende helikoptere, før de skød tilbage og ramte så godt, at de fældede det fra himlen.

Desværre for alle involverede viste det sig dog, at helikopteren havde været på deres side hele tiden.

Denne uges venskabelige brand er blot den seneste i en pinlig serie af lignende hændelser. I sidste uge blev et russisk Su-34M jagerfly kyndigt skudt ned af Putins styrker i Ukraine.

De havde forsøgt at ødelægge HIMARS raketkastere leveret til Ukraine af USA. Affyringsramperne har været en succesfuld tilføjelse til Ukraines krigsindsats, der angiveligt har forårsaget kaos blandt russiske styrker.

Men i stedet for at skyde et værdifuldt våben hos fjenden, lykkedes det dog kun Putins mænd at nedbryde deres eget bombefly over Alchevsk i Luhansk. Det skriver Daily Star.

Optagelser af vraget dukkede op dagen efter, hvor ordene "Russian Aerospace Forces" kan læses på siden.

Andre steder i krigen har USA-forsynede raketsystemer haft succes med at ødelægge en bro, som Rusland havde brugt som en vigtig forsyningsrute.

Ved at krydse Dnepr-floden havde Antonivskyi-broen været af taktisk betydning for russiske styrker, og selvom den stadig står, forstås det nu, at den er gennemboret med huller, der forhindrer køretøjer i at krydse.

Anbefalet til dig