Kæmpe donation fra Novo Nordisk: 100 millioner kroner til blandt andet øl og TikTok videoer

31/1/23 13:56

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Novo Nordisk Fonden sender svimlende mange penge til naturvidenskaben.

Siden 1924 har Novo Nordisk Fonden haft fokus på videreudvikling og støtte af videnskabelige, humanitære og sociale formål. 

Et af fondens formål ligger blandt andet i at bakke op om viden og løsninger indenfor den grønne omstilling og samfundet.

I år har fonden valgt at investere et tre-cifret millionbeløb i formidling og forskning indenfor naturvidenskab. Og det inkluderer alt fra udstillinger og børneprogrammer, til grafiske romaner og podcasts.

Det skriver Via/Ritzau.

Især i år har fonden valgt at fokusere på det yngre segment, for at få ungdommen investeret i forskning og viden indenfor naturvidenskab fra en tidlig alder.

”Projekterne, der har modtaget støtte, vil inspirere børn og voksne til at opsøge og engagere sig i naturvidenskab, og de vil bidrage til, at undervisning i naturvidenskab og teknologi bliver endnu stærkere fra grundskole til gymnasium og erhvervsuddannelser. Vi tror på, at projekterne kan bidrage til at styrke naturvidenskabelig dannelse for både børn og voksne” fortæller Berith Bjørnholm der er Senior Vice President for Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Foruden forskning på diverse videregående uddannelsesinstitutioner, så som DTU og Grønlands Naturinstitut, sender fonden også penge afsted mod mere alternativer kultur- og formidlingsprojekter.

Blandt andet kan ingeniøren Martin William Thorning-Schmidt se frem til 371.425 kroner, der skal gå til produktion og forskning på diverse TikTok og Twitch-videoer, hvor unge kan blive underholdt af kreative og idérige forskningsvideoer.

Derudover vil “Science and Beer”, et månedligt foredrags-eventet der finder sted på Studenterhuset Odense, modtage 484.323 kroner. 

Andre projekter der vil få glæde af fondens donation, inkluderer blandt andet en grafisk roman om Niels Bohr, en podcastserie på 118 afsnit om det periodiske system, og diverse børneunderholdnings arrangementer lanceret af DR’s “Lille Nørd”-vært, Katrine Bille.