Kæmpe drama på fly: Landede med 1 ekstra passager

26/1/23 11:19

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En 12-timers flyvning tog en ret så uventet drejning.

Et Emirates-fly fra Tokyo Narita til Dubai International den 19. januar landede med en ekstra rejsende om bord, efter at en passager fødte i luften.

Den lille baby dukkede kom på den 12-timers lange rejse ombord på Flight EK 319, som landede planmæssigt på trods af den medicinske nødsituation, bekræftede flyselskabet til CNN.

Passageren og babyen blev assisteret af Emirates kabinepersonale, som alle modtager medicinsk responstræning, så de kan håndtere situationer som babyfødsler eller hjerteanfald.

Emirates fortalte CNN, at forælderen og spædbarnet var i stabil tilstand, og at de ved ankomsten til Dubai blev de mødt af lokalt medicinsk personale.

Fødsler om bord på fly er relativt sjældne. Emirates' politik, når det kommer til gravide rejsende, ligner den for mange andre kommercielle flyselskaber: Rejsende kan flyve op til deres syvende graviditetsmåned, medmindre de har nogen medicinske komplikationer eller bekymringer.

Passagerer, der er i uge 29 eller mere, skal medbringe en lægeerklæring eller et brev underskrevet af deres læge eller jordemoder, og ingen må flyve efter uge 32.

Sidste maj fødte en kvinde en sund lille dreng på et toilet ombord på et Frontier Airlines-fly fra Denver til Colorado med assistance fra en stewardesse.

I januar 2022 gik en kvinde i fødsel i seks timer på en flyvning mellem Accra, Ghana og Washington Dulles International Airport. Hendes barn kom til verden på gulvet i kabinen i den plads, som nødudgangene gav.