Kæmpe fund på dansk strand: Børnehavebørn gør yderst usædvanligt fund

04/11/20 10:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En børnehave fik sig - bogstavelig talt - en kæmpe overraskelse, da de gik en tur på stranden ved Vadehavet.

Tirsdag var børnehaven draget på tur ved Vadehavet, det blev en tur som de sjældent vil glemme.

En naturvejleder fra Naturcenter Tønnisgård på Rømø, skyndte sig straks til stedet, da beskeden om børnenes usædvanlige fund kom. De havde nemlig fundet en skildpadde på stranden - og ikke hvilken som helst skildpadde - men en læderskildpadde på hele to meter. Det skriver TV 2.

Frands Soberaa som er naturvejleder på Naturcenteret, havde håbet på, at det var en levende læderskildpadde som børnene havde fundet, sådan én drev nemlig i land ved Blåvand i fjor. Desværre var denne skildpadde ikke længere i live. 

Nederst i artiklen, kan du se Naturcenter Tønnisgaards Facebook-opslag, med læderskildpadden som blev fundet på stranden.

Han fortæller også, at læderskildpadden er den skildpadde, som kan blive allerstørst. Normalt lever de i Stillehavet, hvor de typisk holder til omkring Mexico - så det er bestemt et særsyn, at sådan en driver i land på en dansk kyst. 

Skal undersøge den i fællesskab

Sådan en skildpadde er en tung kleppert, den kan veje helt op mod 1000 kilo - så der måtte en traktor til undsætning, for at få den flyttet. Nu ligger den på en parkeringsplads, hvor den venter på, at blive fragtet til Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg. 

På museet skal museumsinspektør Charlotte Bie Thøstesen se nærmere på den store skildpadde - og den skal også ses nærmere på, af flere som er interesseret i at obducere sådan en skildpadde. Museumsinspektøren fortæller, at de i fællesskab skal se nærmere på skildpadden. Indtil da, skal den vøre i museets fryser- her kommer de dog lidt til kort, fortæller hun.

“Jeg kan dog godt være lidt i tvivl om, om den kan være i fryseren, når den er så stor. Vi skali hvert fald have rykket lidt rundt,” siger museumsinspektøren. 

Det er en stor oplevelse for Charlotte Bie Thøstesen, at være med til at skulle undersøge læderskildpadden. Da der skyllede en op på Als i 1997, var det hendes kollega som stod for undersøgelsen - så hun fortæller, at hun ser meget frem til at arbejde med den.

Herunder kan du se opslaget fra Naturcenter Tønnisgård, som har delt billederne af kæmpeskildpadden.