Kæmpe gennembrud: NASA bekræfter stort fund

26/10/20 18:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Mandag har NASA bekræftet fundet.

Et kæmpe gennembrud inden for rumforskning - sådan beskriver mediet The Independent NASAs seneste fund på Månen.

Rummet er helt utroligt og et sted som mangee er nysgerrige på, at vide mere om. Nu kan NASA gøre os en lille smule klogere på, hvad der egentlig er derude.

Det amerikanske rumagentur NASA har netop bekræftet at der med sikkerhed er fundet vand på Månen. I samabejde med University of Hawaii, har NASA udarbejdet en undersøgelse.

Der er tidligere fundet spor af vand, men der har det vlret uklart, i hvilken form vandet var.

Kan give adgang til flere gennebrud

Dette er en stor opdagelse, da den skaber nye muligheder for fremtidig udforskning af rummet. Vandet kan nemlig give adgang til, at flere mennesker kan sendes til månen. For udover at vandet kan drikkes, så kan det også laves om til ilt - hvilket også er en livsnødvendig faktor.

Vandet kan åbne op for, at der kan blive etableret en base på månen, hvorfra at mennesker kan sendes videre ud i rummet.

Det er dog endnu ikke klarlagt, om vandet kan bruges i dette øjemed.

Det er endnu uvist hvordan vandet opbevares på Månen. Tidligere har man troet at vandet befandt sig på månens bagside - altså den side, som vender væk fra Solen og Jorden. Men nu oplyser NASA, at der også findes mikroskopiske mængder vand på månens solside. 

En af teorierne lyder på, at vandet er at finde i små isklumper, som er på størrelse med små mønter. De befinder sig i mindre skygger og netop derfor er isen ikke smeltet.

Der vil med al sansynlighed være nødvendigt at sende mennesker til månen igen. Paul Hayne om er professor i stmosfære- og rumfysik fra Colorado University, fortæller til mediet, at han regner med, at det bliver nødvendigt. 

"Astronauterne behøver ikke gå ned i disse dybe, større skygger. De kan gå rundt og finde en skygge på en meter, og den kan lige så godt opbevare is." Siger han.