Kæmpe kollaps: Fem døde og mindst 500 mennesker såret

27/6/22 06:40

Ida Hansson

Foto: Twitter
Mindst fem mennesker er blevet dræbt, og flere hundrede er såret, efter at et fyldt stadion kollapsede under en tyrefægtning i El Espinal, Colombia.

En tyrefægtning er endt i tragedie, efter at en tribune er kollapset, har resulteret i, at 500 mennesker er blevet såret og fem dræbt i Colombia, ifølge lokale rapporter.

Der er frygt for, at dødstallet vil stige yderligere.

Hændelsen fandt sted på et improviseret stadion i El Espinal i Tolima under de årlige San Juan og San Pedro festligheder.

Tolimas guvernør, Ricardo Orozco, fortalte lokalradioen, at mindst fire mennesker var blevet dræbt, inklusive to kvinder, en mand og et barn og yderligere 60 er blevet såret. Det oplyser Daily Star.

hændelsen skete under en "corraleja" - en traditionel begivenhed, hvor medlemmer af publikum opfordres til at hoppe ind i ringen for at løbe sammen med tyrene.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Chokerende videooptagelser fra stadion viser det øjeblik, hvor tribunerne – som var spækket med hundredvis af tilskuere – langsomt tippede frem, før de gik i opløsning i arenaen. Under eftermiddagens kaos blev ni personer, der sprang i ringen med tyren, såret, herunder seks, der blev bragt til hospitalet med alvorlige kvæstelser, ifølge lokale nyhedsrapporter.

I kølvandet på tragedien har Iván Duque Márquez, Colombias præsident, opfordret lokale borgmestre til at aflyse lignende begivenheder.

"Jeg håber, at alle de mennesker, der er berørt af sammenbruddet af Plaza de El Espinal, kan komme sig uskadt fra deres sår. "Dette var allerede sket før i Sincelejo. Jeg beder borgmestrene om ikke at tillade flere shows med død af mennesker eller dyr," skrev Iván Duque Márquez i et tweet.