Kæmpe møl fundet: Har et vingefang på 25 centimeter

Af: Ida Hansson

|

22/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Atlasmølen, et utroligt sjældent insekt med et vingefang på omkring 25 centimeter, er blevet fundet i Washington.

Mest læste i dag

Atlasmøl, der anses for at være et af de største møl i verden, er faktisk ulovligt at have i USA, ifølge embedsmænd fra Washington State Department of Agriculture.

Embedsmænd er ikke sikre på, hvordan det massive insekt havnede i USA, da insektet slet ikke er hjemmehørende i området.

Da der kun var én rapporteret observation, siger embedsmændene, at der ikke er nok beviser til at sige, om der er en population af atlasmøl i staten Washington.

Ifølge landbrugsministeriet har insekterne et vingefang på op til 25 centimeter i længden, og betragtes som en 'føderalt skadedyr'. Det skriver Metro.

På trods af deres massive størrelse er mølene på ingen måde til fare for mennesker og kan sikkert håndteres af individer, der får øje på dem i naturen.

Alligevel er det ulovligt at holde dem som kæledyr eller sælge levende atlasmøl, uanset om de er voksne, æg, larver eller pupper uden en USDA-tilladelse.

Foto: Shutterstock/ Atlasmøl

Der er ikke forsket meget i arten, som typisk lever i et mere tropisk klima end Washington. Atlasmøl er nemlig normalt hjemmehørende i Sydøstasien.

Det chokerende store insekt blev først set den 7. juli af en professor ved University of Washington, som rapporterede fundet til statens landbrugsafdeling.

Entomologer identificerede derefter insektet som en atlasmøl, før de sendte det til det føderale landbrugsministerium.

"Vi er ikke sikre på, at den kan overleve her. USDA indsamler tilgængelige videnskabelige og tekniske oplysninger om denne møl og vil give svaranbefalinger, men i mellemtiden håber vi, at beboerne vil hjælpe os med at finde ud af, om dette var en engangsflugt, eller om der muligvis er en befolkning i området," sagde Sven Spichiger, afdelingens administrerende entomolog.

Anbefalet til dig