Kæmpe nedtur for Elon Musk: Taber 10 milliarder dollars

24/5/22 12:35

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
SpaceX-skaberen led et enormt dyk i sidste uge.

Elon Musk så sin nettoformue falde med omkring 10 milliarder dollars på en enkelt dag i sidste uge, efter at beskyldninger om seksuel chikane om ham dukkede op.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index faldt Musks formue til omkring 201 milliarder dollars i sidste uge - fra 212 milliarder dollars.

Det skyldes, at Tesla-aktier, som udgør en stor del af Musks formue, styrtdykkede efter påstandene. Det er siden steget lidt til 204 milliarder dollars, da Tesla-aktiekurserne stabiliserede sig i weekenden.

En Business Insider-rapport hævdede, at de havde opnået dokumenter og interviews, der detaljerede en hændelse mellem Musk og en anonym stewardesse på et privat jetfly i 2016.

Rapporten, som var baseret på påstande fra stewardessens 'ven', hævder at Musk blottede sin penis for stewardessen og tilbød at købe en hest til hende, i bytte for en erotisk massage.

Musk bad hende angiveligt om at besøge hans værelse under flyvningen, hvor han var "helt nøgen" bortset fra et "lagen, der dækkede den nederste halvdel af hans krop". Det skriver DailyStar.

Han påstås derefter at have "rørt hende" og bedt hende om at "gøre mere". Stewardessens ven sagde, at stewardessen indgav en HR-klage til SpaceX i 2018, efter at hendes vagter blev skåret ned, og at Musk gik med til at betale hende en fratrædelsesgodtgørelse på 250.000 dollars.

Musk selv har på det kraftigste afvist påstandene, siden de først blev offentliggjort:

"Angrebene mod mig bør ses gennem en politisk linse - dette er deres (afskyelige) standard - men intet vil afholde mig fra at kæmpe for en god fremtid og vores ret til ytringsfrihed," skrev han på Twitter.