Kæmpe nedtur for Karsten Ree

11/5/22 16:48

Mathias Busekist

Karsten Ree har mildt sagt haft et meget hårdt år.

I øjeblikket er aktiemarkedet et usikkert sted at begive sig hen, da såvel danske som udenlandske aktier har ramt meget lave niveauer, som man ikke har set siden coronapandemien.

Og det kan man roligt sige, at forretningsmanden Karsten Ree har fået at mærke.

Det viser regnskaberne fra hans tre øverste holdingselskaber, som Finans har nærstuderet.

De tre regnskaber viser, at Karsten Ree har tabt over 1 mia. kroner som følge af sine investeringer i værdipapirer og obligationer.

Karsten Rees mislykkede investeringer har medført, at værdien af de samlede kapitalandele og værdipapirer nu lyder på 2,8 mia. kroner.

I 2020 lød den samlede værdi af kapitalandele og værdipapirer på 3,73 mia. kroner.

I regnskabet lyder det, at man havde forventet et positivt resultat for 2021, hvorfor resultatet ikke er i overensstemmelse med forventningerne.

Uroligheder i Ukraine

Det skulle især være urolighederne i Ukraine, der har givet aktiemarkedet, og i forlængelse af det, Karsten Rees formue, et hug og nallerne.

Det er også værd at notere, at coronapandemien heller ikke gjorde noget godt for Karsten Ree.

Forretningsmanden har flere gange udtalt, at han ikke kommer til at købe eller sælge ud, hvorfor han slår koldt vand i blodet og lader porteføljen i sine tre holdingselskaber KR Holding A, Karsten Ree Holding B, som han har med sine sønner, samt Ree Holding C, som han er eneejer af.

I marts sagde han til Finans, at han ikke beskæftigede sig så meget med sine tab. Ree indrømmer dog efterfølgende, at han havde tabt "rigtig meget".

Karsten Ree har blandt andet sine penge i Facebook, Amazon, Tencent og Google, ligesom han ejer hele og mindre andele i flere danske virksomheder.

Det gælder blandt andet Ree Park, eTilbudsavisen og en række rejseselskaber.