Kæmpe nedtur for Putin: Har mistet næsten en tredjedel af sin hærs styrke

18/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin har mistet næsten 50.000 soldater i krigen mod Ukraine.

Mest læste i dag

Admiral Sir Tony Radakin sagde, at detaljerede vurderinger viser, at præsident Putins plan er spektakulært mislykket.

Putins militær er nu så svækket, at ukrainere er mere og mere overbeviste om, at de snart vil generobre alle deres gamle grænser. Det skriver The Sun.

"De er helt klare over, at de planlægger at genoprette hele deres territorium i forhold til Ukraine. "De ser et Rusland, der kæmper, et Rusland, vi vurderer, har mistet over 30 procent af sin landkampseffektivitet," sagde Tony Radakin og forsatte:

"Hvad det faktisk betyder, er 50.000 russiske soldater, der enten er døde eller blevet såret, næsten 1.700 russiske kampvogne ødelagt og næsten 4.000 russiske pansrede kampvogne ødelagt."

Finland og Sverige har også ødelagt Putins forsøg på at splitte og svække den vestlige alliance ved at ansøge om at blive medlem af Nato.

"Rusland havde ambitionen om at skabe brud som en udfordring for verdensordenen. Rusland svigter i alle disse ambitioner," udtalte Tony Radakin.

Zelensky har udstedt ordrer om at fyre sin barndomsven og leder af Ukraines magtfulde indenlandske sikkerhedsagentur, SBU, Ivan Bakanov og generalanklager Iryna Venediktova.

Den ukrainske præsident sagde, at han havde fyret parret, efter at det kom frem, at mange medlemmer af deres agenturer havde samarbejdet med Rusland - med andre agenturer, der også var anklaget for forræderi.

Iryna Venediktova har spillet en nøglerolle i retsforfølgelsen af ​​russiske krigsforbrydelser.

"Sådan en række forbrydelser mod grundlaget for statens nationale sikkerhed ... stiller meget alvorlige spørgsmål til de relevante ledere. Hvert af disse spørgsmål vil modtage et ordentligt svar," sagde Zelensky i sin natlige tale til nationen.

Ivan Bakanov og Iryna Venediktova har ikke kommenteret påstandene.

Anbefalet til dig