Kæmpe skattestigning på vej: Så svimlende mange penge kommer den til at indbringe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Regeringen har meldt ud, at en skattestigning er på vej.

Mest læste i dag

En foreløbig opgørelse over kommunernes skatteindberetninger viser, at en stor skattestigning er på vej. Konkret vil de kommunale skatter blive øget med cirka 687 millioner kroner i 2024.

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

I denne pressemeddelelse fremgår det også, at stigningen i de kommunale skatter vil udløse en modregning i bloktilskuddet. Det sker helt i henhold til de gældende regler på området.

"For at neutralisere de kommunale skattestigninger vil regeringen foretage en modgående nedsættelse af den statslige bundskat," siger Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.

Reglerne på området foreskriver, at der vil blive foretaget en modgående regulering af bloktilskuddet, hvis der skulle ske en skatteforhøjelse for kommunerne. Bloktilskuddet er et generelt tilskud, der hvert år gives fra statskassen til 98 kommuner i Danmark.

I denne omgang er det ikke i alle kommuner, at skatten bliver sat op. Derimod vil det kun blive gjort i 13 kommuner. Omvendt er der også to kommuner, der går den anden vej, da de sætter skatten ned.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet oplyser i deres pressemeddelelse, at der er en række kommuner, der har fået tildelt ramme til skatteforhøjelser for 2024. Dette sker på baggrund af den politiske aftale om udligningsreformen, der blev indgået tilbage i 2020.

Desuden er der også kommuner, der har fået tildelt en tilsvarende ramme, men ikke til en skatteforhøjelse. Derimod har de fået en ramme til skattenedsættelser med tilskud for 2024.

"I 2024 er størstedelen af modregningen individuel - det vil sige rettet mod de kommuner, der har hævet skatten," lyder det i pressemeddelelsen.

I alt vil de kommunale skatter siger med cirka 708 millioner kroner i indkomstskatten. Dog er der også tale om en nedsættelse på cirka 21 millioner kroner af dækningsafgiften for erhvervsejendomme. Dermed ender det samlede beløb på 687 millioner kroner.

Det er dog værd at nævne, at der kun er tale om en foreløbig opgørelse. Den endelige opgørelse af skatteresultatet og den modgående regulering i bloktilskuddet vil først være på plads i slutningen af i år, lyder det.

Anbefalet til dig