Kæmper du med at falde i søvn om aftenen? Dette simple trick får dig til at falde i søvn på under fem minutter.

Af: Kasper Rud

|

13/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med dette trick falder du i søvn om aftenen på under fem minutter.

Lige nu læser andre også

At falde i søvn kan være en udfordring for mange, især når stress og overanstrengte tanker gør det svært at slappe af.

Læge Karan Rajan, en NHS-kirurg, har delt et effektivt søvnhack, som han beskriver som "den biologiske version af at holde tænd/sluk-knappen nede".

Det skriver mediet Express.

Metoden, kendt som kognitiv shuffling, lover at hjælpe folk med at falde i søvn på under fem minutter.

Se videoen herunder fra TikTok:

Kognitiv shuffling er en teknik, der bryder tankemønstre, som kan forstyrre søvnen. Når du ligger i sengen, kan det være nemt at blive fanget i gentagne og stressende tanker, der holder dig vågen. Dr. Rajan forklarer: "Dette kan udløse en stressreaktion, som holder dig vågen. Jo mere du er vågen, jo flere uønskede tankemønstre får du, hvilket betyder mindre søvn."

For at undgå denne cyklus af overtænkning, anbefaler Dr. Rajan at bruge kognitiv shuffling, hvor du tvinger hjernen til at fokusere på noget andet end dine bekymringer. Teknikken går ud på at vælge et tilfældigt ord, helst uden gentagne bogstaver, og derefter tænke på så mange ord som muligt, der starter med hvert bogstav i det valgte ord. For eksempel kan ordet "bedtime" bruges. Start med bogstavet 'B' og tænk på ord som "baby", "banan", og "baseball". Visualiser hvert ord, som om du skaber små "mikrodrømme" i din hjerne.

Dr. Rajan understreger, at visualiseringen af ordene er en central del af teknikken: "Det er som om, du simulerer mikrodrømme. Det er de flygtige billeder, der opstår, når du går i søvn." Når du er blevet træt af et bogstav, går du videre til det næste. Denne proces hjælper med at berolige sindet og kan få dig til at glide ind i søvnen hurtigt.

Metoden, også kendt som Serial Diverse Imagining (SDI), blev udviklet af universitetsprofessor Dr. Luc P. Beaudoin. Det er en simpel og naturlig måde at tackle søvnproblemer på uden brug af medicin. For dem, der kæmper med søvnløshed eller bare har svært ved at falde i søvn, kan kognitiv shuffling være en metode værd at prøve.

Anbefalet til dig