Kalv sidder fanget i timevis: Seks brandfolk slider i gylle til anklerne

10/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. En kalv fik en dramatisk start på ugen, da den blev fanget i en gyllekanal. Foto: Pixabay
Brandfolk kæmpede i flere timer med at redde en kalv, der blev fanget i en gyllekanal mandag.

Mest læste i dag

Seks brandmænd var mandag morgen på hårdt arbejde i en stald på en landejendom ved den mindre by Herritslev på Lolland. En lille kalv var faldet ned i den gyllekanal, som løber under gulvet i en kvægstald. Kanalens funktion er at lede dyrernes efterladenskaber ud af stalden og ned i en gylletank. 

Mandag morgen skulle denne kanal renses ud, derfor havde en af medarbejderne åbnet en lem ned til kanalen. Kalven kom for tæt på og faldt ned i gyllekanalen. Her blev den fanget i den trange kanal, der kun måler 120 centimeter i bredden og 130 centimeter dyb. 

Det fortæller indsatsledere Jesper Pedersen til Folketidende.dk 

Der var ikke andet for end at brandfolkene måtte følge efter kalven, så de kunne få den fri. Derfor iførte to brandfolk sig specielle kemikaliedragter, som kunne beskytte deres tøj og hud, da de trådte ned i kanalen, hvor der stod gylle i 30-40 centimers højde. De to fik assistance af fire kolleger, der sammen sled i flere timer med at få bjærget kalven. 

Heldigvis endte det godt. 

"Vi fik kalven hen til hullet i kanalen, og lagt en løkke om halsen på den, så vi kunne holde den fast og få placeret nogle stropper nede om maven på den, og få den trukket op," fortæller indsatsleder Jesper Pedersen til Folketidende.dk 

Efterfølgende fik både kalv og brandfolk et velfortjent bad, fortæller indsatslederen, ligesom at den nødstedte kalv nu virkede glad og hurtigt blandede sig med resten af flokken igen. 

Anbefalet til dig