Kan Danmark kvalificere sig til EM 2020?

16/08/2018

Helge Rahbek

Foto: Shutterstock.com
Både fodboldkommentatorer og landsholdstræneren selv spår Danmark gode chancer for at kvalificere sig til EM i 2020. Den store udfordring bliver Schweiz og muligvis Georgien, der skal besejres på udebane efter en længere flyvetur.

Mest læste i dag

EM 2016 sluttede som bekendt med en sejr til Portugal. Både Spanien, Italien og Frankrig havde forsøgt, at vinde over holdet, men det endte altså med at blive Portugal, der tog den endelige sejr, da de vandt 1-0 over Frankrig.

Umiddelbart burde Portugals chancer for at vinde EM i 2020 være gode. Hvordan holdets form kommer til at være til den tid, er endnu uvist, og det samme er det, om Christiano Ronaldo kommer til at være med. Med den nuværende voldtægtsanklage mod ham, kan han ende med at sidde i fængsel i 2020, hvis han bliver fundet skyldig.

Portugal bliver dog spået meget gode chancer for at kvalificere sig til EM. Oddsene for, at de gør det, er nemlig helt nede på 1,65 hos et af nettets mest seriøse bettingsites, 888sport. Til sammenligning er Serbien det land i deres gruppe, der har de næstbedste odds. De ligger på 3,5. Så meget tyder på, at du kan få de bedste fodboldodds hos 888sport, og samtidig få en god ide om hvem der har de bedste chancer for at gå videre i turneringen.

Danmark har gode chancer for at kvalificere sig til EM 2020

Da der i starten af december 2018 blev udtrukket grupper til EM, endte Danmark i gruppe D sammen med Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar. De fire modstandere giver Danmark en rimelig god chance for at kunne kvalificere sig til EM.

Ifølge fodboldkommentator Flemming Toft er det Schweiz og Georgien, der kommer til at udgøre den største udfordring for Danmark. Schweiz er lidt et ubeskrevet blad i forhold til fodbold, hvilket kan blive svært for danskerne.  Schweiz har blandt andet tidligere slået Belgien 5-2.

Georgien har, ifølge Flemming Toft, et stærkt hold. Derudover bliver det yderligere svært for danskerne at slå dem, da det danske hold skal flyve til Tbilisi, hovedstaden i Georgien for at spille kampen.

Hareide er meget tilfreds med udfaldet

Den danske landsholdstræner Åge Hareide er meget tilfreds med den gruppe, som Danmark er havnet i. Det er også et tydeligt tegn på, at han tænker, at det nok skal gå. Han ser Schweiz, som den store udfordring for danskerne.

”Schweiz er godt spillende og gjorde det godt mod Belgien i Nations League. Men når det er sagt, giver det at trække Schweiz en større mulighed for point på udebane end at møde eksempelvis Spanien, mens jeg synes, vi har en god mulighed for sejr på hjemmebane i Parken,” siger han til Politiken.

Hentydningen til Spanien handler om, at Sverige er i gruppe med det sydeuropæiske land, og at det netop vil være med til at gøre det langt sværere for dem at kvalificere sig, end det vil være for danskerne. Udover Spanien er Sverige, der er havnet i gruppe F, også i gruppe med Norge, Rumænien, Færøerne og Malta.

Sverige er dog en af gruppevinderne i Nations League, hvilket giver dem en ekstra mulighed for at kvalificere sig til EM. Mislykkes de med at kvalificere sig, kan de ved et playoff mod en af de andre gruppevindere kvalificere sig.

Godt, at Danmark undgår Tyskland

I slutningen af november 2018 stod det klart, at Danmark ikke kunne komme i gruppe med Tyskland. Det skabte en spontan begejstring, da tyskerne netop kunne gøre det svært for danskerne at kvalificere sig.

Grunden til, at det allerede i november inden lodtrækningen var klart, at Danmark ikke ville ende i samme gruppe som Tyskland, var, at Tyskland havnede i det samme seedinglag som Danmark på grund af deres præstation i Nations League.

Tyskland er i stedet havnet i gruppe C sammen med Holland, Nordirland, Estland og Hviderusland.

Det bliver spændende at følge EM-kampene

Ud fra de nuværende odds står det klart, at det kan blive en spændende EM-turnering i 2020. Meget kan dog nå at ændre sig endnu i det år, der ligger forud for, at den første kamp i slutrunden fløjtes i gang. Til den tid ved vi også, om Danmark kvalificerede sig.

Anbefalet til dig