Kan det virkelig passe? DMI deler glædeligt nyt

Der er godt nyt fra DMI.

Lige nu læser andre også

Der er netop blevet taget hul på en ny uge, og det betyder, at en ny vejrudsigt er aktuel.

Mandag byder på enkelte byger og frisk vestlig eller nordvestlig vind, men tirsdag vil et højtryk give os tørt og roligt vejr med nogen sol.

Temperaturerne holder sig på beskedne 10 til 13 grader.

Onsdag rykker højtrykket til det vestlige Rusland, og Danmark kommer til at ligge lidt klemt inde mellem lavtryk over De britiske Øer og højtrykket øst for os.

Sådan skriver DMI.

Det giver en jævn til hård sydøstlig vind op over Danmark, så efterårsvejret fra onsdag og ugen ud bliver noget blæsende.

Fordelingen af høj og lavtryk betyder også, at mild luft fra Sydeuropa bliver blæst langt mod nord, og termometret kan stedvis kravle op over 15 grader.

Den store joker i efterårsvejret bliver hvor længe højtrykket kan holde skyer og regn vest for Danmark.

Lavtrykket over De Britiske Øer presser på for komme østpå, og den vestlige del af Danmark vil i perioder have væsentligt flere skyer og måske også lidt regn, end den østlige del, som kan se frem til tørvejr og nogen sol.

20 grader

DMI skrev i går, at de regner med, at der kommer varm luft til Danmark torsdag.

Der er lang tid til torsdag, så det er stadig forbundet med nogen usikkerhed, om varmen virkelig kommer igennem til Danmark.

Ifølge DMI er der dog meget, der peger i den retning,

Torsdag og fredag vil temperaturerne komme op over 15 grader mange steder i landet, og meget lokalt kan 20 grader nydes både torsdag og fredag.

Med andre ord kan alle dem, der holder efterårsferie, godt begynde at krydse fingre for, at prognosen holder stik.

Anbefalet til dig