Kan det virkelig passe? DMI overrasker alt og alle i ny månedsprognose

Nyheder
Foto: Privat
DMI's nyeste månedsprognose kommer med overraskende nyt.

Lige nu læser andre også

September startede vejrmæssigt over alle forventninger, da både varme og solstråler prydede det danske land.

Dog ser det nu ud til, at det danske efterår tager en drejning mod det lidt mere kedelige vejr.

I løbet af uge 38, der strækker sig fra 16. til 22. september, vil Danmark sandsynligvis opleve en blanding af skyer, regn og perioder med sol.

Vejret vil være præget af fronter, der trænger ind fra både øst og vest, hvilket skaber en vis usikkerhed omkring præcise vejrfænomener.

Sådan skriver DMI i en månedsprognose.

Alligevel er der indikationer på, at højtryk vil bygge sig op mod slutningen af ugen og bringe mere stabilt, solrigt vejr til landet.

Temperaturerne forventes at ligge mellem 16 og 22 grader i dagtimerne, mens nattemperaturerne vil variere fra 8 til 15 grader.

Nedbørsmængderne forventes at ligge under det normale for årstiden.

20 grader og sol

Uge 39, fra 23. til 29. september, ser ud til at blive domineret af højtryk, der stabiliserer vejret i store dele af Nord- og Nordøsteuropa.

Lavtryk fra Atlanterhavet kan dog begynde at nærme sig de Britiske Øer, men over Danmark forventes tørt og solrigt vejr, omend med køligere temperaturer.

Luften fra Østeuropa vil ikke være lige så varm som tidligere, men de solrige dage kan stadig byde på temperaturer omkring 20 grader, hvilket næsten kan være svært at tro på, når man tager i mente, at der er tale om slut september.

Mod slutningen af ugen kan regnfronter begynde at trænge ind over landet.

Regn og blæst

I begyndelsen af oktober, nærmere bestemt i uge 40, forudser DMI en større grad af usikkerhed. Flere lavtrykssystemer kan trække ind over Skandinavien, hvilket vil føre til øgede mængder regn og blæst.

Temperaturerne vil sandsynligvis falde og variere mellem 10 og 17 grader i dagtimerne, mens nattetemperaturerne kan komme ned mellem 4 og 10 grader.

Nedbørsmængderne forventes at stige en smule over det normale for årstiden.

Anbefalet til dig