Kan gøre dig syg: Sådan må du aldrig opbevare din avokado

Af: Ida Hansson

|

21/04/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et "hack" til opbevaring af avocado er gået viralt, men eksperter har hævdet, at det faktisk kan gøre dig syg.

Mest læste i dag

Fødevarepriserne skyder i vejret, og derfor leder mange givetvis efter flere måder at spare penge på deres madindkøb. Ydermere er folk også begyndt at blive bedre til at gemme maden, og lave noget med det den næstkommende dag.

Men et specifikt "hack" hævder at holde avocadoer friskere i længere tid, er nu blevet slået ned af eksperter - da det faktisk kan forårsage diarré på grund af de bakterier, det kan skabe.

Opbevaringstricket - som er gået viralt på TikTok og er blevet hyldet som "genialt" af mange brugere - opfordrer folk til at lægge deres avocadoer i vand for at forhindre dem i at blive brune.

Metoden kan dog faktisk skabe det perfekte sted, hvor farlige bakterier kan trives, hvilket betyder, at du kan blive syg, hvis du beslutter dig for at spise den vandopbevarede avocado.

Tilhængere af hacket hævder, at det bremser oxidationsprocessen og derfor forhindrer avocadoen i at blive for moden for tidligt, og selvom det måske er sandt, skaber det også grobund for bakterier som listeria og salmonella, der kan findes på overfladen af ​​avocadoen. Det skriver Mirror.

"Da vi blev opmærksomme på denne tendens, så vi, at folk brugte dette trick, og at det virkede for dem. Nedsænkning af avocadoen i vand sænker oxidationsprocessen, hvilket forårsager din avocado to overmodne. Selvom det er klart, at tricket holder dine avocadoer friskere i længere tid, bør du ikke bruge dette hack, da det er farligt. Når du nedsænker dine avocadoer i vandet, skaber du et miljø, der tillader menneskelige bakterier såsom listeria og salmonella for at trives," sagde Scott Evans.

Opbevaringsekspertens synspunkt blev også bakket op af diætist Dr. Duane Mellor ved Birminghams Aston University, som sagde, at mens bakterierne "uskadeligt eksisterer" på overfladen af ​​en avocado, kan du øge risikoen for at 'samle dem op', når du spiser frugten efter den har været opbevaret i vand.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig