Kan Jonas Vingegaard snuppe Tour-sejren igen?- Disse dage skal du bænke dig foran fjernsynet

Af: Ida Hansson

|

10/07/2023

Foto: Pool Bernard Papon/Zuma/Ritzau Scanpix
Foto: Pool Bernard Papon/Zuma/Ritzau Scanpix
Han har gjort det én gang før- men kan han gøre det igen?

Mest læste i dag

Det har været en forholdsvis anonym start for de danskere ryttere ved dette års Tour de France. I løbet af de seneste par etaper er der dog begyndt at ske noget, der har fået danskerne til at vifte med dannebrogsflagene.

Jonas Vingegaard satte tidligere på ugen Tadej Pogacar godt og grundigt på plads, da han vandt med mere end et minut, men allerede dagen efter var det Jonas Vingegaard, der blev sat af sloveneren. Dog er Jonas Vingegaard iført gult, og det skulle han gerne fortsætte med.

Sidst men ikke mindst så lykkedes det med en dansk etapesejr på 8. etape, da Mads Pedersen sprintede sig til en sejr foran fænomenet Jasper Phillipsen.

Disse dage skal du følge med

Hvis du ikke orker at se dig gennem alle Tour de France-etaperne denne sommer, men alligevel ikke vil gå glip af de spændende etaper, hvor Jonas Vingegaard skal duellere med Tadej Pogacar om den gule trøje, så kommer vi med en lynhurtig guide herunder, så du ved hvilke dage, du skal sætte dig foran fjernsynet.

Og det skal du allerede fra i morgen.

Søndag d. 9. juli: Rytterne skal køre Saint-Leonard-de-Nobla til Puy de Dóme. En voldsom etape der slutter med en monster 13.3 kilometer lang stigning, hvor procenterne ryger over 11%. Etapen på 182.4 kilometer kan sagtens være en af dem, der får stor betydning for resultatet af denne års Tour de France.

Fredag d. 14. juli: Efter en hviledag en flad etape og to etaper med bakker, begynder vi for alvor at tage hul på bjergene. Her får vi nemlig tre bjergetaper i træk. Fredag er Chátillon-Sur-Chalaronne - Grand Colombier hvor etapen altså slutter på det ikoniske Colombier-bjerg. Igen en etape hvor der kan gøres store forskelle.

Lørdag d. 15. juli: Rytterne skal fra Annemasse (Ja, det hedder byen) til Morzine. En etape med hele tre kategori 1-stigninger og til sidst en stigning udenfor kategori. Hvis rytterne ikke var møre efter etapen fredag, så må de helt sikkert være det efter lødagens etape.

Søndag d. 16. juli: Der bliver dog ikke tid til hvile for rytterne, for de skal sørme kører i bjerge igen søndag. Her kører de fra Les Gets til Saint-Gervais Mont-Blanc. En etape der byder på tre kategori 1-stigninger samt 1 kategori 2 og 3-stigning.

Tirsdag d. 18. juli: Efter en velfortjent hviledag skal rytterne ud på en enkeltstart. Her kan rytterne ikke sidde på hjul af hinanden og der ventes at komme tidsforskelle. Det er en enkeltstart der finder sted i alperne, men rytterne skal kun over en kategori 2-stigning, der stiger med 9.4% over 2.5 kilometer.

Onsdag d. 19. juli: Får vi en etape der slutter med en voldsom stigning på hele 28.1 kilometer. Stigningsprocenten er ikke voldsom, den ligger på 6 %, men efter to kategori 1-stigninger samt en kategori 2-stigning tidligere på dagen, bør den kunne bruges til at sætte et eller flere angreb ind.

Lørdag d. 22. juli: Er den sidste dag i bjergene og dermed også en rigtig vigtig en af slagsen. Det kan være absolut sidste chance for at hente tid, så hvis afstanden mellem Vingegaard og Pogacar ikke er enorm, så kan det blive en drabelig affære. Etapen byder på tre kategori 2-stigninger, en kategori 3-stigning samt 2 kategori 1-stigninger.

Søndag d. 23. juli: Det er den sidste etape i årets Tour de France. Det er tradition for, at man ikke tager tid på hinanden, og derfor bør vinderen af Tour de France 2023 altså findes lørdag.

Anbefalet til dig