Kan koste dig kørekortet: Mange danskere har ikke styr på det

Af: Ida Hansson

|

20/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan udløse en kæmpe bøde, og i værste fald koste dig kørekortet.

Mest læste i dag

“Så brug lidt tid på at sikre fuldt udsyn før du kører, og undgå ulykker og frakendelse af kørekortet”. 

Sådan afslutter Københavns Politi et opslag på det populære sociale medie Twitter.  Det sker i kølvandet på en sigtelse, som politiet foretog søndag morgen. 

Her blev en bilist nemlig sigtet for at køre med tilisede ruder. 

Og selvom mange måske lader varmeblæserne gøre arbejdet for en, så kan det vise sig at blive en ganske dyr fornøjelse. 

Det kan nemlig resultere i en bøde og et klip i kørekortet, hvis du vælger at trille afsted, før ruden er ordentligt fri for is. 

Paragraf 67 i færdselsloven løfter nemlig sløret for, at føreren af en bil kan straffes med bøde, hvis køretøjet ikke er "indrettet og holdes i en sådan stand, at det kan benyttes uden fare og ulempe for andre samt uden skade for vejene”. 

Og det var præcis den paragraf, en bilist fra Vanløse blev sigtet for søndag morgen. Det skriver Københavns Politi på Twitter. 

Vagtchef ved Københavns Politi, Michael Andersen, fortæller til TV2, at det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man er for utålmodig i ovenstående situation: 

"Alt efter hvor dårligt udsyn føreren af bilen har, lyder bøden for en overtrædelse fra 1000 kroner op til en betinget frakendelse af førerretten – men i det konkrete tilfælde fra Vanløse vil man forsøge at rejse en tiltale for frakendelse af førerretten”. 

Det kan skyldes, at føreren kun har haft et meget lille udsyn ud ad forruden - for eksempel hvis mere end 50 procent af førerens udsyn er dækket af is.

Anbefalet til dig