Kan Vejle klare frisag i Superligaen?

Af: Helge Rahbek

|

28/01/2019

Efter næsten et årti i den næstbedste danske række, så lykkedes det endelig for Vejle Boldklub at vende tilbage til Superligaen i sommers. Det har dog langt fra været nogen dans på roser for de rødklædte spillere, da de nærmest hele sæsonen har været placeret i den kedelige ende af tabellen sammen med Hobro IK og Vendsyssel FF.

Lige nu læser andre også

Spørgsmålet på mange vejlenseres læber er nok, om det lykkedes for Adolfo Sormani og co. at klare frisag, eller om de må tage den tunge tur tilbage til NordicBet Ligaen?

Tager man et kig på oddsene hos diverse bookmakere, heriblandt NordicBet, så er der ikke den store tvivl om, at de ser vejlenserne som en af de helt store forhåndsfavoritter til at rykke ned sammen med de to førnævnte mandskaber. Deres klart største problem er de manglende mål, hvilket man også tydeligt kan se på topscorerlisten. Her er Allan Goncalves Sousa den eneste med mere end fem fuldtræffere i ligaen, men en del af dem har været på straffespark, og den brasilianske tekniker har ikke været på tavlen siden december måned.

Kjartan Finnbogason er dog blev hentet til klubben i løbet af vintervinduet, og islændingen fik den perfekte start på tilværelsen med sit mål til 1-0 mod SønderjyskE i forårets første kamp. Den kommende tid vil vise om den tidligere AC Horsens-bomber kan fortsætte de fornemme takter, eller om han også løber ind i scoringsproblemer.

Det er dog ikke kun i angrebet, at der er sket ting og sager. Rasmus Lauritsen er nemlig draget til Sverige og skal fremover tørne ud for IFK Norrköping sammen med den tidligere AaB-spiller Andreas Blomqvist. Selvom de tre millioner svenske kroner i transfersum helt sikkert luner i klubkassen, så er der stadig tale om et stort tab. Lauritsen imponerende mangt og mange, da han kom til klubben i sommeren 2017 fra Skive IK.

Hvis Vejle Boldklub også skal kunne kalde sig Superliga-mandskab efter sommeren 2019, er der ikke den store tvivl om, at de skal sætte en solid sejrsstime sammen. De tre point mod SønderjyskE var ekstremt tiltrængte, og det kan være med til at give dem fornyet selvtillid og tro på tingene. Det kommer de også til at få brug for, når grundspillet slutter i midt marts, og der skal spilles nogle virkelig vigtige nedrykningskampe i en af de to grupper.

Skulle det ikke lykkedes at klare frisag i første omgang, står den på et par drabelige knald eller fald-kampe mod et mandskab fra den danske første division. Her vil deres viljestyrke blive sat på en prøve, og vi kommer til at se, hvilket materiale som holdet fra Jyllands Rubin er lavet af.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig