Kan vi opnå en dag uden dræbte på Europas veje?

18/09/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

Projekt Edward handler om, at vi som trafikanter et ansvar. Vi har ikke kun et ansvar overfor os selv men også overfor vores medtrafikanter. Vi skal alle hjem med livet i behold.

Mest læste i dag

71 personer omkommer dagligt på Europas veje, men er det muligt at forestille sig én dag uden trafikdræbte? Onsdag den 19. september 2018 sættes der overalt i Europa fokus på trafiksikkerhed med Projekt EDWARD.

Du kan være med til at hjælpe dig selv og andre i trafikken ved at vise ekstra hensyn til dine medtrafikanter. Overholder du hastighedsgrænserne? Er du ædru? Er du opmærksom? Virker dine lygter og bremser på cyklen eller bilen? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du allerede med til at øge færdselssikkerheden.

I 2017 var der 19 lande, som kunne melde om 0 døde på dagen, hvilket tangerer rekorden som blev sat i 2016. Danmark var et af de 19 lande, som havde 0 trafik dræbte i forbindelse med Project Edward den 21. september 2017.

Ved at følge ovenstående råd, kan du være med til at Danmark igen i år opnår at have 0 trafikdræbte under Projekt Edward, og følges rådene hver eneste dag, kan vi måske opnå flere dage med 0 dræbte, og dermed sikre målsætningen om 120 dræbte i trafikken i 2020

Del dette med dine venner og vær med til at sikre en historisk dag.

Anbefalet til dig