Kaptajn på luksusyacht siger kun én sætning efter ulykke ved Sicilien

Nyheder
Foto: Igor Petyx/EPA/Ritzau Scanpix
Kaptajnen på yachten, som har navnet Bayesian, har nu brudt tavsheden.

Lige nu læser andre også

Siden yachten, Bayesian, sank ud for Siciliens kyst har spørgsmålene været mange, men svarene få.

Kaptajnen på yachten, James Catfield, som overlevede ulykken sammen med 14 andre passagerer og besætningsmedlemmer, brød tirsdag tavsheden og delte sin oplevelse af situationen med offentligheden.

Sådan skriver mediet 20 min.

James Catfield, der stadig er indlagt på hospitalet, sagde kun én sætning, da han blev interviewet af den italienske avis La Repubblica:

"Vi så det ikke komme," lød det.

Det står klart, at stormens styrke kom meget bag på kaptajnen, og at han ikke havde forudset, at deres færden på havet kunne ende i en tragedie af så voldsom karakter.

Stormen kom pludseligt

Yachten var ankret en halv sømil ud for Siciliens kyst, da stormen pludselig meldte sin ankomst.

Myndighedernes foreløbige undersøgelser viser, at yachten kæntrede umiddelbart efter stormens indtræden, hvorfor mandskabet ombord ikke kunne nå at reagere.

De passagerer, der befandt sig på yachtens nederste dæk, kunne ikke nå at komme i sikkerhed, før båden blev opslugt af havets kræfter.

En tysk kaptajn på et nærliggende skib, der kom de overlevende til undsætning, har efterfølgende sat ord på hændelsen, som i øjeblikket følges tæt af hele verden:

”Først væltede båden om på siden og i løbet af få minutter sank den. Det hele skete meget hurtigt."

Redningsaktionen, der blev sat i værk kort efter ulykken, har været både kompliceret og farlig. Italienske specialdykkere er blevet sendt ned for at undersøge vraget, men deres arbejde har været svært at udføre, fordi forholdene har været udfordrende.

Eftersøgningen efter de savnede fortsætter, men der er endnu ingen klarhed over, hvor mange, der stadig er fanget i vraget.

Myndighederne arbejder hårdt på at finde svar på, hvad der præcist skete på den skæbnesvangre dag.

Anbefalet til dig