Karantæne-klip: Sådan sørger du for, at det bliver en succes

18/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I disse dage vokser håret vildt landet over.

Mest læste i dag

Udsigten til genåbning af frisørsaloner i stort set hele landet er ukendt. Men en hjemmeklipning kan sagtens blive en succes.

Når udsigten til genåbning af frisørsaloner er ukendt, bør du overveje at tage sagen (eller saksen) i egen hånd indtil da.

Sådan lyder det fra Anne Kithinji, der er frisør på Vesterbro i frisørsalonen Dream Extensions i en pressemeddelelse. 

Længden på hjemmeisolationen vokser, og det gør dit barns - eller dine børns - hår også. En hjemmeklipning kan sagtens blive en succes, og herunder får du Anne Kithinji tre bedste råd til en succesfuld en af slagsene.

1 - sæt scenen

Du skal ikke forvente, at dit barn eller børn sidder stille. Derfor bør du væbne dig med tålmodighed, når du går i gang med at klippe hår på børn. Selvom iPaden har været udskældt i mange år i børnepasningssammenhæng, er det en genial måde at få barnet til at sidde stille på. Stream barnets yndlings tegnefilm eller TV-serie, og placer skærmen i barnets øjenhøjde, så du kan komme til at klippe spidserne uden alt for mange afbrydelser.

Vælg også film eller serie med omhu; det skal være fængslende, så barnet kan forblive stillesiddende, men ikke for morsomt, så barnet bevæger sig af latter. Få gerne din partner eller en ven til at hjælpe dig til at holde øje med, at barnet sidder stille og roligt i stolen.

Er barnet lidt ældre, kan du gøre frisøroplevelsen til en leg, og lade som om at du ejer en stjernesalon, og barnet er på besøg for at få ordnet frisuren til en meget vigtig aften. Du kan give barnet nogle magaziner og blade at kigge i (evt børnebøger), og et glas saftevand, så det føles som om at barnet er ”på rigtigt frisørbesøg”.

2 - forberedelse

If you fail to plan, you plan to fail hedder et gammelt ordsprog, og det gælder også dig, som skal være frisør i eget hjem. Først og fremmest skal du sørge for at finde en god saks. Eksperter har sagt det i årevis: lad være med at bruge køkkensaksen. Det bliver simpelthen ikke et godt resultat. Der findes mange gode forhandlere på nettet, der sælger frisørsakse. Se det som en investering, og tænk på, hvor ærgerligt det vil være at lade dit barn rende rundt med en mislykket frisure i 6 måneder.

Udover at have udstyret i orden, så brug isolationstiden til at se på ”How to-”videoer. Der findes masser af materiale til hvordan du skal klippe dit barns hår, og selvom læsningen her forhåbentligt kan hjælpe dig på vej, er det altid meget lettere at komme i gang, når du har set proceduren in action.

3 - keep it simple

Med al respekt, så er du ikke professionel, og derfor behøves du heller ikke gøre nøjagtigt som en ægte frisør. Du skal for eksempel ikke gøre håret vådt, inden du klipper, for så vil du se dine ”fejl”, når håret tørrer. Det er meget lettere for det utrænede øje at klippe i tørt hår, så du ser resultatet med det samme. Samtidig er det også meget rarere for barnet, for det er hverken sjovt eller sundt at sidde i lang tid med vådt hår.

En uddannet frisør ved, at en klipning ikke bare handler om at korte længden, men at forme og skabe en frisure, der passer til det individuelle ansigt – men hey, det er ikke din opgave nu. Det vigtigste er at få trimmet spidserne og gøre håret mere medgørligt. Du har ingen grund til at kaste dig ud i noget eksperimenterende. Keep it simple.