Karsten Ree: 'Det var en underlig englænder, der opfandt Den Blå Avis'

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Karsten Ree erkender, at det ikke var ham, der opfandt Den Blå Avis.

Karsten Ree har tjent milliarder på Den Blå Avis - i dag DBA - som i går fyldte 40 år.

Han fortæller i den forbindelse, at han ikke selv opfandt DBA, men derimod fik idéen til guldkalven af en engelsk biltyv.

Det afslører han i et interview med DBA Guide.

"Det var en underlig englænder, der opfandt Den Blå Avis. Han ernærede sig ved lidt biltyveri og andre sjove ting," siger Karsten Ree til DBA Guide.

Han fortæller efterfølgende, at det var Mike Abott, der grundlagde den omvendte model, hvor annoncerne skulle være gratis, mens selve avisen skulle koste penge.

"Han var en ’Rasmus Modsat’, der synes, aviserne stjal fra folket ved at tage for mange penge for folks annoncer," siger han.

Rigmanden udgav Den Blå Avis, som egentlig skulle have hedden 'Den Gule Avis'. men eftersom Sverige allerede havde 'Gula Tidningen' blev det i stedet Den Blå Avis, som Karsten Ree solgte til eBay i 2008 for 2,1 milliarder kroner. 

Rigmand af den gamle skole

Den sparsommelige rigmand var dog ved at gå glip af den helt store pengepose, fordi han havde svært ved at omstille sig til den digitale verden. 

"Jeg kan ikke lide det digitale. Jeg er ikke forelsket i det, og derfor er det også vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det," fortæller Karsten Ree til DBA Guide, hvorefter han fortæller, at det var bestyrelsesforamnd Frank Ludvigsen, der fik ham overtalt til at gå digitalt. 

I 2014 satsede DBA udelukkende digitalt og afskaffede i den forbindelse den fysiske avis.