Karsten Ree forlanger mange penge: Her har du svaret på hvorfor

17/12/2023

Jesper Bengtson

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Karsten Ree kræver et klækkeligt beløb.

Mest læste i dag

Det er omtrent halvanden måneds tid siden, at det så dagens lys, at 78-årige Karsten Rees tid i sin store Vedbæk-villa var ved at lakke mod enden.

"Det er sådan en erkendelse af, at man ikke er 50 år længere. På et tidspunkt bliver sådan nogle ting for store, og så tænker man, 'det her orker jeg ikke længere'", udtalte Karsten Ree hudløst ærligt til SE og HØR, da nyheden om, at hans hus var sat til salg blev bragt.

Den nærmest legendariske ejendom, som har været hjem for Karsten og hans hustru, Janni, er nu tilgængelig for købere, der søger bolig ved Øresund.

Det skriver SE og HØR.

Men man skal punge ud, hvis de vil have fingrene i ejendommen. Karsten Rees imponerende bolig, Vedbæklund, er nu til salg for den svimlende sum af 120 millioner kroner.

Denne pris, sat af den tidligere milliardær og manden bag Den Blå Avis, er ikke blot et tal på et prisskilt, men et vidnesbyrd om en mand, der klamrer sig til fortiden og sit elskede hjem.

Karsten Ree erhvervede nemlig den 527 kvadratmeter store ejendom tilbage i 2010 for 70 millioner kroner fra ejerne af modehuset Sand.

Siden da har tiden stået stille i det arkitekttegnede gulstenspalæ, som har fungeret som filmkulisse til Anders Refns 'De forbandede år', der er en fortælling om en overklassefamilies udfordringer under 2. verdenskrig.

Men det er ikke kun husets historiske værdi og arkitektoniske præg, der gør prisen bemærkelsesværdig.

I et område som Vedbæk, hvor Danmarks rigeste har deres residenser, er det sjældent, at boliger sælges for en højere pris end de 70 millioner, som Karsten Ree oprindeligt betalte. De få huse, der har opnået en højere salgspris, har været i markant bedre stand og bedre beliggende end Vedbæklund.

Men Karsten Rees beslutning om at sætte en så høj pris på ejendommen har ikke kun økonomiske konsekvenser, men også personlige. Hans hustru, Janni Ree, har aldrig lagt skjul på sin utilfredshed med at bo i det kolde, dårligt vedligeholdte palæ, hvor varmen sjældent er tændt, og som mest tjener som hundetoilet og Karstens personlige pissoir.

Denne situation har efterladt Janni i en venteposition, drømmende om at flytte ind i den luksuriøse penthouselejlighed i Hellerup, som Karsten købte sidste år for 29 millioner kroner.

Men så længe Karsten Ree holder fast i sin pris på Vedbæklund, ser det ud til, at Janni Ree må vente endnu længere på at realisere denne drøm.

Anbefalet til dig