Kastede kvinde i havnen, og afslørede sig selv: ”Hvor dum kan man være”

26/02/2020

Nanna Christina Smidt

Billede fra programmet "Forbrydelser der rystede Danmark" af statsanklager Anne Birgitte Stürup. Foto: Forbrydelser der rystede Danmark. Dplay
Der har de seneste år været mange skrækkelige forbrydelser i Danmark, men nogle gange er der forbrydelser, der overgår de andre med længder.

Mest læste i dag

 

”Forbrydelser der rystede Danmark” tager fat i de forbrydelser, der har skabt røre i hele Danmark, og har rystet befolkningen.

Opgiver at slå hende ihjel

I denne uges program af ”Forbrydelser der rystede Danmark” hører vi om en ganske uhyggelig gerningsmand, som er en sand kvindemishandler.

Gerningsmanden tager en 23-årig kvinde ind i en skurvogn. Her skubber han hende ind over et bord, og trækker hendes nederdel op.

Han fastholder kvinden, og slår hende adskillige gange med knytnæve indtil hun besvimer. Herefter opgiver han af uvisse årsager forsøg på samleje.

Smider hende i havnen

Gerningsmanden smider herefter den 23-årige kvinde i havnen, i det politiet betegner som et drabsforsøg.

”Han prøver at slå den sidste ihjel. Det er der slet ingen tvivl om,” forklarer en kvinde i teserne til ugens afsnit.

Og fortsætter: ”Tumpen – for hvor dum kan man være. Det viser, hvilken form for begavelse han må have. Han ringer til politiet fra sin egen mobiltelefon, for at fortælle, at han mener, at han har set en kvinde svømme rundt nede i havnen, og han vil gerne vide, om hun er død eller ej. Der er jo nogen politifolk der er kvikke nok, så de finder ud af, at det er ham igen.”

Tog hjem til ekskæreste

Herefter tog gerningsmanden hjem til en ekskæreste, men næste dag vender han tilbage til havnen. Det er uklart om det er for at se, om kvinden stadig er der.

Samme dag får politiet et opkald fra ham, hvor han siger, at han har set en kvinde hoppe i havnen.

Skal have højeste straf nogensinde

Anne Birgitte Stürup der er en af Danmarks mest erfarne statsanklagere fortæller, at hun gennem tiden har ført flere af de grove vold- og voldtægtssager i Danmark, men straffen er for lav.

Statsanklageren har længe ledt efter en sag, hvor hun kan kræve mere end de maksimale fire år. Den tredobbelte voldtægt af Lisa kan blive denne sag som kan ændre retspraksis.

”Man kan sige, at man er oppe i allergroveste kategori. Det var jo halvanden time, hvor den pågældende unge pige ikke anede, om hun ville blive slået ihjel lige om et øjeblik. Sagen burde give en langt højere straf end de sædvanlige voldtægter. Og så tænkte jeg ved mig selv. Hmm gad vist om de fanger ham. Fordi overfaldsvoldtægtsmænd de er jo svære at finde. Altså det er som en nål i en høstak,” slutter Anne Birgitte Stürup af i teaseren.

Du kan se hele programmet på Dplay.

 

 

Anbefalet til dig