Katherine Diez er tilbage: Deler selfie i bikini og 'modige ord'

24/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpixv
Katherine Diez er tilbage på Instagram efter en længere pause.

Mest læste i dag

Hun er kulturskribent, debattør og anmelder og har skrevet for medier som Politiken, Berlingske og magasinet ELLE. Og så er hun det, man kan kalde en Instagram-personlighed.

I årevis har Katherine Diez, der danner par med tv-kokken Adam Price, fortalt om og delt smukke billeder af sig selv på Instagram. Her på det seneste har der dog ikke været meget af det.

Tidligere på måneden blev hun nemlig indlagt på Rigshospitalet, efter der skete noget uventet.

I den forbindelse har hun delt et selfie, hvor hun viser sin 'vilde krop' frem i en bikini, samt et længere skriv.

"Hver gang jeg har holdt lange pauser fra Insta, har jeg syntes, det var svært at komme tilbage igen, og orker jeg det overhovedet, at være afsender af en dum, lille tekst og et dumt, lille billede, der modtages af x ubekendte, som sidder klar til at kondensere hele mennesker og liv til en lille maggiterning af den forudindfattedhed, der nu engang passer dem bedst, fordi det er det, det her dumme format animerer til – her hersker en gennemsnitsintelligens som en guldfisks, siger Suzanne Brøgger – men så gør jeg det på en eller anden måde, og nu gør jeg det sådan her," indleder hun sit opslag og fortsætter:

"Efter tre ugers livmoderforbeholdt livskrise er jeg rejst til Sydspanien med min kæreste, samme sted, hvor vi var sidste år, nu med fire ar, to på maven, et i navlen og et på skambenet, det skammer jeg mig ikke over, har også lidt fået et ar på sjælen, men hvor opkastfremkaldende preciøst er det at skrive, når jeg kan også bare skrive: jeg har været så ked af det."

Alligevel ser hun det taknemmelige ved kriser; 'ødelæggelsen, der skaber rum for nyskabelsen,' som hun selv skriver.

Samtidigt minder hun sine 55 tusinde følgere på Instagram om, at det også er stærkt at svælge i sin krise.

"Et spurgt råd fa mig: svælg hellere en dag for meget end en dag for lidt i en krise. Hav ikke kriseberøringsangst. Stir ud i luften, skrig til himlen, smadr en tallerken, sidstnævnte selvfølgelig kun hvis du er alene og ikke skræmmer nogen, men altså udgakken skulle være så sundt for et menneske, det kan også være stille udgakken, skriv med versaler i din dagbog, skriv i det hele taget, lyt ikke til fortalerne for den bløde mellemvare, de bor som onde stemmer i kvinders hoveder. Potentialet til at gøre verden bedre, større og smukkere findes, muligheden for at være uendelig som kunst findes. Og sådan er alle cirka 100 millioner opslag, der dagligt bliver delt herinde, jo på en måde spurgt," skriver hun og slutter:

"Man må tage, hvad man kan bruge og lade resten være til nogle andre, behov er forskellige. Jeg skriver altid for min egen skyld og håber, nogen føler, jeg skriver til dem. Ville også bare sige hej og godaften igen. Det hjælper at se på palmer, eller pamler, som Adams mor kaldte dem, så det kalder vi dem også."

Siden hun delte opslaget, er det væltet ind med kommentarer fra følgere, der takker hende for dele ordene.

"Tak - det var faktisk lige de modige ord du her har skrevet som jeg gik og havde brug for at høre uden helt at være bevist om det. Jeg håber du får den ro og kærlighed du har brug for , men det lyder som om din kæreste er en rigtigt go kæreste for dig," lyder det blandt andet fra en bruger, mens en anden skriver:

"Har fandme savnet dig - både dine smukke billeder og stærke ord. Velkommen tilbage."

Derudover er der også mange, der hylder Katherine Diez for hendes meget smukke ydre.

"Waauuw gad godt at have den krop," skriver den tidligere forsidefrue Jacki Navarro.

"Vild krop," lyder det fra en anden.

Anbefalet til dig