Katrine Engberg jubler: Tredje gang er lykkens gang

11/10/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Bog & Idé
I den forgangne weekend blev hun overrasket

Mest læste i dag

MARTHA-prisen er Bog & idés forfatterpris, der i år uddeles for 33. gang. Prisen adskiller sig ved at være den eneste danske litteraturpris, hvor det er de danske læsere, der alene bestemmer, hvem der skal vinde.

”Katrine Engberg er en meget værdig modtager af prisen”, udtaler adm. direktør for Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen. ”Med over 300.000 solgte bøger på knap tre år, har hun i den grad positioneret sig som en af landets helt store krimiforfattere.”

Katrine Engberg var i år nomineret i et stærkt felt, som også talte Ida Jessen, Mich Vraa, Annette Bjergfeldt, Sissel-Jo Gazan, Jesper Wung-Sung, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og, ikke mindst, Stine Pilgaard, som modtog De Gyldne Laurbær tidligere på året

Markerer afslutningen

’Isola’ er det femte selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, og bogen markerer ifølge Katrine Engberg selv afslutningen på serien, der også omfatter ’Krokodillevogteren’, ’Blodmåne’, ’Glasvinge’ og ’Vådeskud’. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande.

"Der er tradition for, at den vindende forfatter ikke bliver varskoet på forhånd, men får overrakt prisen som en overraskelse. Katrine Engberg er således blevet overrasket med prisen på Krimimessen i Horsens  af adm. direktør for Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen," skriver Bog & Idé - og fortsætter:

"Med æren som årets modtager af MARTHA-prisen følger af en statuette udført af billedkunstner Kaj Rugholm samt et håndtegnet forfatterportræt af tegner Morten Ingemann, som især er kendt for striben 'Og det var Danmark...' i Ekstra Bladet"

 

Anbefalet til dig