"Katte og killinger overalt": Møgbeskidt forretning lukkes på stedet

04/11/20 12:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fødevarestyrelsen var ikke sene til at lukke en fiskeforretning, der ikke havde styr på hygiejnen.

En mand fra Skjern har i flere år drevet uregistreret fiskevirksomhed fra sin private bolig på Ånumvej ved Skjern.

Det har Fødevarestyrelsens Rejsehold og Fiskeristyrelsen konstateret under et uanmeldt besøg på adressen, hvor medarbejderne bl.a. fandt et stort lager af ferske og frosne fisk samt spiseklare ørreder og ål fra røgeovn. Det oplyser Fødevarestyrelsen onsdag i en pressemeddelelse. 

Fødevarestyrelsen har lukket virksomheden som følge af meget uhygiejniske forhold og manglende skadedyrssikring.

Køleskabe og frysere var beskidte, der var katte og killinger overalt i faciliteterne og støv, samt skidt, blodrester og spindelvæv på de synlige overflader. På gulvet i et skur havde ejeren lagt ferske ørreder til saltning uden tildækning, og han opbevarerede færdigpakkede varmrøgede ørreder og ål i et beskidt køleskab.

Bør ikke spises 

Ejeren har solgt fisk fra sin ejendom og leveret varer ud til sine kunder med en grøn Toyota pick-up-bil med åbent lad. Ejeren har fortalt Fødevarestyrelsen, at han vil tage kontakt til sine kunder og giv dem besked om at kassere købte varer.

Fødevarestyrelsen har nu destrueret virksomhedens lager, og ejeren har fået bøder for sundhedsfarlig håndtering af spiseklare fødevarer under meget uhygiejniske forhold. Forbrugere, der har købt fisk af ejeren fra adressen eller modtaget varer fra den grønne pick-up-ladvogn bør smide dem ud, lyder det fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Et anonymt tip har ført både Fødevarestyrelsen og Fiskeristyrelsen på sporet af den ulovlige fiskevirksomhed.

Ifølge ejeren er fladfisk og ål fanget fra jolle med egne ruser og garn, men han har ikke fisketegn og er ikke registreret som erhvervsfisker i Fiskeristyrelsen. Ørreder stammer ifølge ejeren fra et dambrug.